Emilia Stoian, coordonator,,Paine si Maine”, dar si indrumator pentru copiii din program

Emilia Stoian, coordonatorul programului ,,Paine si Maine” in judetul Dolj, este de profesie psiholog si cea care pe timpul vacantei de vara ii indruma pe micuti in timpul activitatilor din ,,Scoala de vara”. Dornica sa le aduca cat mai multe zambete si sa le creasca increderea in sine, Emilia transforma fiecare intalnire intr-un motiv de bucurie, transmitandu-le si copiilor din entuziasmul si dedicarea ei. Copiii se simt in largul lor si isi exprima liber emotiile, gasind raspunsuri la intrebari pe care poate pana acum nu au avut curaj sa le adreseze.

Emilia Stoian (3)

Folosindu-se de experienta sa ca psiholog, Emilia stie cum sa-i provoace si sa ii puna in situatii care sa ii ajute sa-si dezvolte motivatia, empatia, increderea si abilitatile de comunicare si  relationare, sa invete sa isi sustina punctul de vedere cu argumente, sa gestioneze cu usurinta “rautatile” celor din jur, sa se adapteze la schimbare sau sa se integreze cu usurinta intr-un grup.

Emilia Stoian (4)

 ,,Copiii din mediul rural sunt vazuti initial ca fiind timizi, retrasi si fara incredere in ei. Daca ai rabdare si empatie sa ii intelegi si sa-i ajuti,  vei descoperi ceva minunat: copii care au potential, copii care doresc sa fie mai indrazneti si sa se exteriorizeze, curiosi sa invete lucruri noi si sa fie increzatori in fortele proprii. Trebuie doar sa le dai sansa sa se autodepaseasca”, spune aceasta.

Emilia Stoian (5)

Cele doua ore petrecute impreuna trec repede si la sfarsitul fiecarei intalniri copiii nu ar mai vrea sa o lase sa plece, cu ochii mari si plini de curozitate, intreband-o: ,,Ce urmeaza sa invatam data viitoare?”

Pe timpul vacantei de vara, activitatile din ,,Scoala de vara” au loc saptamanal si acopera diferite teme, de la voluntariat, comunicare eficienta, toleranta, empatie pana la reguli pentru o alimentatie sanatoasa si igiena personala. Totodata, pentru a-i face sa se simta cat mai bine, copiii participa la jocuri distractive in aer liber.