Impreuna pentru copii: Coalitii de ONG-uri mai puternice in regiunea Marii Negre

Copii fericiti CT 2010 AX087_6B06_9

Pe 29 ianuarie 2014, World Vision Romania impreuna cu FONPC si coalitia ChildPact au lansat proiectul „Impreuna pentru copii: Coalitii de ONG-uri mai puternice in regiunea Marii Negre”, initiativa care isi propune sa contribuie la procesele de reforma in domeniul protectiei copilului din tarile partenere, prin intarirea coalitiilor de ONG-uri pentru copii din zona extinsa a Marii Negre. Este vorba despre un proiect de advocacy international in care fundatia noastra joaca un rol important.

Pe langa date despre proiect si coalitia ChildPact, le-au fost prezentate celor prezenti informatii legate de contextul regional, european si de pasii facuti in Reforma Protectiei Copilului in Romania. Prezenta Romaniei prin ONG-urile pentru copii in acest proiect releva 2 aspecte foarte importante: pe de o parte impartasirea experientei tarii noastre in reforma de protectie a copilului iar pe de alta parte ne ofera posibilitatea de a vorbi cu mandrie despre rezultatele noastre pozitive.

Demna de mentionat este si propunerea Childpact pentru crearea unui Grup de Lucru pentru Copii in cadrul OCEMN – Organizatia de Cooperare Economica la Marea Neagra – in care sa fie folosita expertiza Romaniei referitor la Reforma Copilului. Ideea de a „lega” sfera economicului si dezvoltarii cu protectia copilului se bazeaza pe faptul ca doar in copilarie se pot dezvolta acele abilitati care sa transforme copilul intr-un cetatean responsabil si capabil sa raspunda nevoilor de dezvoltare economica.

Va invitam sa cititi mai multe informatii in comunicatul de presa pe care il gasiti aici.