Împreună pentru fotbal. Împreună pentru educație.

O parte din bursierii „Vreau în clasa a noua” din Cluj au beneficiat de o experiență de neuitat, mai ales pentru că vorbim de tineri cu adevărat pasionați de fotbal. Tinerii selectați pentru această experiență s-au evidențiat de-a lungul timpului prin rezultate școlare bune și prin implicare în activitățile comunitare pe care World Vision România le-a desfășurat.

La initiative   care colaborează cu Federația Română de Fotbal (FRF), bursierii cluejeni au avut șansa să viziteze FRF, stadionul National Arena și atelierul Fundației „Împreună pentru fotbal” unde se personalizează echipamentele echipei naționale, precum și materialele promoționale.

tricouri vreau in clasa a noua (22)

În prima zi a acestui schimb de experiență, drumul de la Cluj la București le-a adus un prim moment frumos tinerilor – o vizită pe platoul Bucegi, unde au vizitat Babele și Sfinxul. În a doua parte a zilei, tinerii au fost întâmpinați la Centrul Național de Fotbal, au vizitat baza de antrenament a naționalei și și-au personalizat tricouri oficiale, ce le vor rămâne amintire din această experiență.

platoul bucegi vreau in clasa a noua (2)

În cea de-a doua zi, tinerii liceeni au vizitat sediul Federației Române de Fotbal și au fost întâmpinați de către două vedete incontestabile ale fotbalului românesc – Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu. Timp de o oră, bursierii au împărtășit idei despre valorile fotbalului românesc, au discutat despre structurile FRF și despre modul în care aceștia pot face performanță în acest sport, chiar și în cazul fotbalului femin care prinde tot mai mult teren în România.

FRF vreau in clasa a noua (1)

„Vă dau un sfat! Tot timpul să căutați să fiți obosiți fizic, tot timpul să lucrați ceva! Asta o să vă ajute să vă dezvoltați și fizic, și psihic. Mai ales la vârsta voastră veți avea doar de câștigat dacă veți lucra tot timpul, să nu simțiți niciodată că vă plictisiți”, le-a spus Miodrag Belodedici tinerilor.

Pe parcursul celor două zile, liceenii au învațat că sportul este un limbaj universal care îi ajută să-și formeze un caracter puternic, iar Belodedici și Vlădoiu i-au învățat că în viață vor reuși cu adevărat doar prin consecvență și echilibru.

„Și noi venim tot din rural și asta a contat foarte mult pentru noi și pentru educația noastră. Suntem dovada că nu contează dacă ești de la țară sau de la oraș, important este să muncești mult pentru visul tău și atunci va deveni realitate”, le-a spus Ion Vlădoiu tinerilor.

FRF vreau in clasa a noua (44)

După cele două zile pline, impresiile tinerilor nu au întârziat să apară:

„Cel mai mult mi-a plăcut vizita pe Platoul Bucegi, plimbarea cu telecabina, însă la fel de mult mi-a plăcut și atelierul de personalizat tricourile, faptul că ne-am implicat noi și am putut participa activ la personalizarea tricourilor a fost senzațional”, mărturișeste Crisina.

„Mie mi-a plăcut foarte mult că ne-am cazat la Centrul Național de Fotbal, unde fiecare colț are legătură cu fotbalul. A fost foarte frumoasă vizita la Arena Națională, n-am mai fost niciodată pe un astfel de stadion”, povestește Cătălin.

„Eu nu cred că aș putea alege un moment preferat, mie mi-a plăcut totul! A fost o experiență deosebită, am interacționat între noi, ne-am cunoscut mai bine și am avut o întâlnire foarte interesantă, plină de informații utile, alături de Belo și Jean”, conchide Vini.