Inaugurarea Centrului de Resurse Comunitare pentru prevenirea abuzului, neglijarii si exploatarii copilului

Biroul Zonal Ialomita a inaugurat Centrul de resurse comunitare pentru prevenirea abuzului, neglijarii si exploatarii copilului. Evenimentul a avut loc la Clubul Copiilor din Rosiori unde au participat reprezentanti ai institutiilor publice, organizatiilor neguvernamentale, universitatilor partenere, voluntari si beneficiari World Vision Romania, precum si copiii din Clubul Copiilor alaturi de parintii lor.

IMG_9751

Cei mai fericiti au fost copiii, care au fost incantati de activitatile nonformale pregatite special pentru ei. Pe rand, fiecare a spus care considera ca este cel mai important drept al copilului din punctul sau de vedere. Daca pentru cei mai multi conteaza joaca sau distractia, pentru altii cel mai important este dreptul la sanatate sau dreptul la o familie.

IMG_9785

„Centrul de resurse comunitare pentru prevenirea abuzului si neglijarii copilului deschis in Rosiori vine in sprijinul familiilor defavorizate si al copiilor vulnerabili, prin activitati de consiliere si informare si prin activitati formale educative. Ne bucuram mult ca in aceasta initiativa avem sprijinul partenerilor din comunitate si ca impreuna vom gasi solutii potrivite pentru copiii aflati in dificultate.” a spus Anca Bragadireanu, managerul Biroului Zonal Ialomita.

IMG_9789

Centrul de resurse comunitare pentru prevenirea abuzului, neglijarii si exploatarii copilului asigura acces la servicii si programe de sprijin integrate comunitar tuturor categoriilor: copii, parinti, viitori parinti si alti membrii ai comunitatii. Acest centru este menit sa previna, sa limiteze si sa inlature efectele temporare sau permanente ale situatiilor de nevoie din domeniul protectiei copilului, familiilor si sa asigure standarde minime de calitate aplicabile prin servicii sociale de calitate.
IMG_9779

Centrul de resurse comunitare pentru prevenirea abuzului,  neglijarii si exploatarii copilului functioneaza in cadrul World Vision Romania.