Intalnire cu donatorii din restaurantele KFC

Pentru ca ne-am dorit sa-i cunoastem mai bine pe o parte din cei care se implica activ in campania ’’Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu’’, vineri am vizitat o parte din restaurantele KFC din Bucuresti. Chiar si la primele ore ale diminetii, restaurantul KFC Unirii (prima oprire) a fost destul de aglomerat, astfel ca am avut cu cine sta de vorba. Am fost placut surprinsi sa aflam ca oamenii doneaza mai mult de 1 leu si aproape de fiecare data cand trec pragul restaurantelor. Asta ne da incredere si speranta ca anul acesta se vor strange suficienti bani incat sa ajutam mai multi copii decat anul trecut.

Iar apoi, oamenii sunt motivati in primul rand de traiul greu al copiilor din mediul rural (care cred ca e binecunscut de catre toata lumea):

‘’Am donat si in anii trecuti, donez de fiecare data cand am ocazia. Si eu provin din mediul rural si stiu cat de greu era si pe atunci. Nu mai stiu cum e acum, dar probabil mult mai greu, mai ales pentru tineri. Si eu am doi copii la liceu si stiu de cate ai nevoie ca sa-i cresti’’, ne spune doamna Mariana, 43 ani Bucuresti.

Daca si in orase sunt atatea probleme, va dati seama in mediul rural, cate dificultati intampina copiii?

 ‘’ Copiii trebuie ajutati tot timpul. Ce vina au ei ca s-au nascut la tara? Si ca nu au posibilitatea sa invete? Am donat de mai multe ori in aceasta campanie si in restaurantul din Gara de Nord si in cel din Piata Romana (unde am intalnit-o)”, ne marturiseste doamna Dora de 83 ani care observa neajunsurile copiilor din mediul rural si din pensia mica ajuta si tanara generatie. Un gest nobil pentru care ii suntem atat de recunoscatori.

Dar si tinerii sunt sensibili la cei mai putin norocosi decat ei: ’’Am vazut la tv multe cazuri de copii de la tara care nu aveau nimic si m-au impresionat foarte tare. Ei nu au nici o sansa sa progreseze daca nu sunt ajutati. Trebuie sa le intindem o mana de ajutor’’, ne spune Maria, de 19 ani care este studenta si stie cat de importanta este educatia.

’’Am donat de fiecare data, sper sa ajunga la ei acesti bani. Nu am copii, iar pana cand ma voi ocupa de ai mei, vreau sa-i ajut pe cei necajiti’’, Andrei 29 ani Bucuresti. 

Vrem sa va asiguram ca toti banii vor ajunge la copiii din mediul rural, inscrisi in proiectul ’’Vreau in clasa a noua’’. Anul trecut am adunat 54.762 iar de toti banii s-au bucurat 170 de copii din proiectul ’’Vreau in clasa a noua’’, in anul scolar 2010-2011. Campania se afla in al patrulea an consecutiv de existenta iar daca in primul an am ajutat 26 de copii, anul trecut am reusit sa strangem suficienti bani pentru a ajuta 170 de copiii sa-si continue studiile la liceu.

Va asteptam in continuare in restaurantele KFC si Pizza Hut si va rugam ajutati copiii care vor sa mearga la scoala!

P.S Maine va povestim despre vizita in restaurantele Pizza Hut  unde am intalnit cateva doamne cu povesti foarte interesante pe care de abia asteptam sa vi le impartasim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.