Ionut – un baiat ambitios si hotarat

Pentru ca suntem in saptamana Mare, perioada in care toti crestinii isi indreapta gandul spre credinta si Biserica, va prezentam povestile unor copii cuminti, atasati de Biserica si de invataturile ei. Acestia fac parte din familii nevoiase si au nevoie de ajutorul nostru pentru a nu abandona scoala.

Ramanem tot in Targu Lapus, unde il cunoastem pe Ionut, un elev de 14 ani, care participa saptamanal la sesiunile de cateheza organizate in parohia maramureseana din Targu Lapus.

Cu Ionut viata nu a fost foarte darnica – era abia in clasa a treia cand si-a pierdut mama in fata unei boli care a rapit-o de langa familie. De atunci, Ionut locuieste impreuna cu bunicii. Cu tatal sau se intalneste din cand in cand dar sarcina ingrijirii si educarii lui Ionut a devenit „slujba” de zi cu zi a doi batrani care se lupta sa isi pastreze sanatatea macar suficient de mult pentru a-si vedea nepotul crescut.

Desi spune despre el ca este timid si retras, Ionut are firea unui luptator care isi ia energia si speranta din credinta in Dumnezeu. In fiecare saptamana, Ionut calca pragul bisericii din Targu Lapus atat pentru slujba de duminica cat si pentru activitatile organizate de catre „Parintele Florin”.

„Vin la activitati pentru ca aici pot sa ma simt in largul meu. Parintele stie sa se poarte cu noi si e amuzant. Datorita lui am invatat sa fiu mai bun cu ceilalti, mai rabdator si am reusit sa ma inteleg si mai bine cu bunicii mei. Vara trecuta am participat si la tabara de la Durau (tabera de creatie „Licar de lumina”)– am stat o saptamana acolo, am facut parte din atelierele de creatie si mi-am facut multi prieteni. A fost foarte frumos”, povesteste Ionut.

Pe masura ce povesteste despre el si despre ce isi doreste de la viata, tonul vocii lui Ionut se schimba dintr-unul timid intr-unul care ii tradeaza firea independenta. „Imi place limba engleza si imi doresc sa studiez economia. In viitor, mi-as dori sa am propria mea afacere”, recunoaste Ionut cu zambetul pe buze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.