Irene’s Flower Shop: Afacere cu iz de roze

Irene Maria Helene Vlaicu este sinonim cu Irene’s Flower Shop. Este sinonim în continuare cu pasiunea pentru flori şi perseverenţă, cu seriozitatea şi cu spiritul antreprenorial.  

După ce a absolvit Liceul de Chimie şi Facultatea de drept din cadrul Universitaţii Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea a lucrat timp de 15 ani în domeniile în care a absolvit, Irene Maria Helene şi-a  propus să îşi îndeplinească un vis şi anume acela de a înveseli oamenii,  aşa cum ea insăşi se înveseleşte atunci când miroase o floare.

În anul 2015, şi-a  deschis un PFA  şi a înfiinţat primul atelier floral din care a reuşit să îşi plătească chiria şi propriul salariu. A câştigat în schimb foarte multă experienţă şi clienţi fideli. Şi-a dorit să se extindă, dar nu avea fonduri pentru acest vis.  

Întrebată ce o mulţumeşte cel mai mult, Irene Maria Helene  zâmbeşte de cele mai multe ori uşor încurcată  şi spune că nu poate să  prioritizeze: ,,Îmi place în primul rând ce fac şi aranjamentele trebuie să fie unice, apoi invariabil trebuie să ştiu unde vor ajunge ca să pot face combinaţiile potrivite, îmi umple sufletul de bucurie când la 3- 4 sau 5 zile după ce a avut loc evenimentul, primesc  foto de la clienţii mulţumiţi că  aranjamentele sunt la fel de frumoase. A! şi îmi place foarte mult să creez  buchete pentru domnii care urmează să dăruiască acele buchete doamnelor sau domnişoarelor din viaţa lor. Ei sunt cei care işi doresc întotdeauna  “ceva  deosebit” şi mă lasă să decid eu cum să fie’’.                                                 

Pentru Irene Maria Helene Vlaicu, finanţarea primită în cadrul proiectului ,, Dezvoltarea Mediului Antreprenorial din Regiunea Sud-Vest prin  acces la finanţare – DEMOFIN – SV’’ a convins-o că trebuie să se extindă. S-a înscris la cursul de compeneţe antreprenoriale, deschis la Ramnicu Valcea, a învaţat să scrie un plan de afaceri, l-a depus, iar în urma evaluarii a primit finanţare.

 A urmat apoi un stagiu de practică în domeniul antreprenoriatului pe codul CAEN în care şi-a dorit să îşi deschidă afacerea (atelier floral) şi apoi lucrurile au început să curgă de la sine.  Deschiderea unei societaţi comerciale a fost varianta cea mai potrivită pentru Irene, iar în decurs de o lună de la înfiinţare  au apărut primele încasări în valoare de aproximativ 5.000 lei, iar în a doua luna veniturile au mai crescut cu înca 3.000 de lei, fiind angajată şi prima persoană in cadrul societaţii.

Clienţii fideli primesc deja un card de fidelitate prin care, la a patra achiziţie, beneficiază de o reducere de 50%. De asemenea, au fost introduse cardurile cadou, unul cu valoare de 50 de lei şi al doilea cu valoare de 100 de lei. Cochetul atelier prinde din ce in ce mai mult contur.

Urmează să fie facută a doua angajare de personal în luna august. Deşi se poate crede că piaţa este saturată, Irene Maria Helene Vlaicu, dovedeşte că un atelier aranjat cu gust şi seriozitatea demonstrată fac diferenţa.

Adresa atelierului este: Str. G- ral Magheru nr 14, parter, Bl S3, Sc E, Rm. Vâlcea – Jud. Vâlcea ,tel. contact:                                  0754.559.004; http://www.facebook.com/Flori-IRENE

Finanţarea  care i-a permis doamnei  Irene Maria Helene Vlaicu  să işi îndeplinească visul a venit prin proiectul co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014- 2020 Romania START- UP PLUS –  Beneficiar SC Egis Romania SA, partener Fundaţia World Vision Romania,  POCU82/3/7/1105541.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.