Echilibrul dulce – între pasiune şi afaceri

Ce presupune viaţa de corporatist? Un puternic spirit civic,  obiective care trebuie atinse cât mai repede, lucru peste program, un covrig mâncat în fugă, dead line-uri pe zi cât pentru o săptămână, familie pe planul secund; pe scurt, lipsa echilibrului între viaţa de la job şi cea de acasă.

De toate acestea şi de mult mai multe, Daniela doar îşi aminteşte. ,, A durat mult până am reuşit să mă obişnuiesc psihic că pot face şi altceva in viaţă, că fiicele Ana şi Miruna cresc şi că au visuri care mă includ si nevoi afective cu dead-line întârziat. Parcă într-o zi cineva m-a pus să trag o linie si să calculez pentru că acum este T0’’.

 Au început frământările şi nopţile cu somn neodihnitor. Din ce se pot face bani într-un oraş mic, dacă nu din salariul de corporatist? Clar! din servicii! Dar ce fel de servicii?

Mesele de prânz, aniversările şi sărbătorile legale le aduceau ei şi colegilor săi tot mai multe nemulţumiri. A observant că în jurul ei toată lumea vorbea despre hrana sănătoasă, despre dulciuri cumpărate pline de E-uri, despre lipsa de alternative sănătoase. Acela a fost momentul în care a simţit că poate face asta, că vrea să facă asta. Să producă ceva sănătos pentru cei din jur. Unde să înveţe asta? soluţia stătea foarte aproape, pe birou

,, Ţineam pe birou un pliant cu un curs simandicos de cofetar. Promiteau cei care îl prezentau că vor avea parte cursanţii de o experienţă diferită din punct de vedere organoleptic şi vizual.  Pozele arătau extraordinar, prăjiturile fotografiate erau altceva decât am văzut pe piaţa din oraş, până la acel moment.  M-am dus la cursuri, am învăţat şi am început să testez pe prieteni produsele mele de cofetărie. Aprecierile nu au întârziat să apară’’. S-a născut ulterior întrebarea firească: cum va face din asta o afacere?!

În oraş, mai multe firme anunţau pe Programul Operaţional Capital Uman 2014- 2020 România START UP PLUS, finanţări. A cercetat piaţa şi a ales proiectul ,,Dezvoltarea mediului antreprenorial din regiunea Sud- Vest prin acces la finanţare- DEMOFIN – SV’, al cărui beneficiar Egis Romania SA, îl implementează în regiune, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România.

S-a înscris în grupul ţintă, a urmat cursul de competenţe antreprenoriale, a scris singură un plan de afaceri despre înfiinţarea unui laborator de cofetărie şi, în ziua de Crăciun, anul 2018, a primit vestea că planul de afaceri propus de ea, a primit finanţare.

,Mi-am spus atunci în gând că Mos Crăciun chiar există. Susţin şi acum asta!’’ Dana, şi-a închiriat la începutul anului un spaţiu în zona centrală a oraşului Râmnicu Vâlcea, l-a amenajat şi a început dotarea. Firma a fost deja înfiinţată şi primul loc de muncă vacant, anunţat.

 Este încrezătoare, mulţumită că  visul i s-a împlinit şi fericită în acelaşi timp de fericirea Anei şi a Mirunei care se trezesc în fiecare zi alături de mamă, care acum nu mai are nici un dead-line restant în relaţia cu ele.

Adresa laboratorului este Str. Gib Mihaescu nr 8, Corp C26 ( In incinta complexului Simian).

Tel contact: 0721 51 53 08

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.