„Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!” – campanie regionala de informare si constientizare a fenomenului traficului de persoane

Alaturi de Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Craiova, Fundatia World Vision – Biroul Zonal Dolj a lansat saptamana aceasta o noua campania regionala de informare si constientizare a fenomenului traficului de persoane, intitulata „Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!”.

Alaturi de Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Craiova,  Fundatia World Vision – Biroul Zonal Dolj a lansat saptamana aceasta o noua campania regionala de informare si constientizare a fenomenului traficului de persoane, intitulata „Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!”.

Flyer Campanie

Campania  se deruleaza in perioada iunie – noiembrie si are ca scop prevenirea traficului de persoane in vederea exploatarii sexuale si a pornografiei infantile, precum si a riscurilor la care sunt expusi copiii si adolescentii.

Grupul tinta este format, in principal, din elevi cu varste cuprinse intre 12-18 ani din judetele Dolj, Mehedinti, Gorj si Olt, iar in secundar, este format atat din reprezentanti ai autoritatilor cu responsabilitati in domeniu, cat si din parinti si cadre didactice. In judeţul Dolj, campania se va desfasura in cele 13 comunitati partenere World Vision: Argetoaia, Cernatesti, Scaesti, Breasta, Cotofenii din Dos, Predesti, Sopot, Carpen, Bucovaţ, Varvorul de Jos, Brabova, Bralostita, Plesoi, precum si in alte comunitati rurale si orasul Craiova.

La nivelul anului 2014, in Romania, se constata mentinerea tendintei descendente inregistrate in ultimii ani cu privire la numarul victimelor traficului de persoane identificate.

Astfel, in 2014 au fost identificate 757 de victime, cu 139 victime mai putin decât anul anterior si cu 397 mai putine fata de 2010.

Conform situaţiei statistice a victimelor traficului de persoane identificate in anul 2014, elaborata de ANITP, s-a constatat faptul ca, victimele provenite din mediul rural continua sa reprezinte principala categorie vulnerabila, constatandu-se o dublare a numarului acestora comparativ cu anul 2013. La nivel regional, un procent de 67% dintre victimele identificate la C.R. Craiova au provenit din mediul rural.

Specialistii Centrului Regional Craiova din cadrul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane vor organiza activitati preventive in comunitatile rurale, in scoli, in centre de plasament, in tabere scolare (de stat sau private) pe perioada vacantei de vara si vor lua parte la diferite evenimente (ex: festivaluri de film, muzica si teatru, Targuri de Job-uri) din cele 4 judete de competenta: Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinti.

Alaturi de voluntarii si reprezentantii Fundatiei World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj, specialistii Centrului Regional Craiova din cadrul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane vor intra in contact direct cu tinerii, in special fete, si vor avea posibilitatea sa transmita mesajul antitrafic al campaniei regionale „Nu crede in vise false, spune NU traficantilor!” , precum si sloganul campaniei „Nu sunt sclavul nimanui!”.

 

Mai multe detalii despre campania „Nu crede în vise false, spune NU traficanţilor!” regasiti si la urmatoarele link-uri media:

 

http://www.cvlpress.ro/18.06.2015/251-de-minori-au-cazut-victime-traficantilor-de-persoane/

http://www.craiovaforum.ro/stiri/social/craiova-nu-crede-vise-false-spune-nu-traficantilor.html

http://www.jurnalulolteniei.ro/vizualizare/-nu-crede-in-vise-false-spune-nu-traficantilor–121405