O singura masa pe zi

world vision romania, copii de la sat. Unii copii din satele defavorizate traiesc cu o singura masa pe ziworld vision romania, copii de la sat. Unii copii din satele defavorizate traiesc cu o singura masa pe ziworld vision romania, copii de la sat. Unii copii din satele defavorizate traiesc cu o singura masa pe ziworld vision romania, copii de la sat. Unii copii din satele defavorizate traiesc cu o singura masa pe zi

Pe cand alti copii se bucura de o alimentatie sanatoasa si de gustul dulciurilor, Cosmin, 7 ani, si surorile lui Andreea, 10 ani, si Giorgiana, 9 ani,  impart adeseori infometati o singura bucata de paine. La scoala pleaca cu stomacul gol pentru ca nu obisnuiesc sa manance dimineata. Prima masa a zilei este la ora pranzului, facuta la ceaunul din curte si constand in fasole, varza sau cartofi. Seara, se multumesc cu ce mai ramane de la pranz, iar daca nu mai ramane nimic se culca flamanzi, asteptand masa de a doua zi.

Parintii lor se straduiesc si ar vrea sa le poata oferi mai mult insa din banii castigati muncind cu ziua, abia reusesc sa la pregateasca o masa pe zi. Iarna este si mai greu, cheltuielile se dubleaza, fructe si legume nu se mai gasesc ca in timpul verii, iar alimentatia copiilor devine tot mai saraca in vitamine.  Astfel, traind in conditii grele si fara o alimentatie adecvata, copiii sunt expusi tot mai mult riscului imbolnavirii.

Campofrio transforma fiecare produs achiziționat in perioada 21-28 noiembrie din magazinele Carrefour intr-un sandviș care va fi donat de Ziua Recunostintei unuia dintre cei 4000 de copii neajutorati din 13 comunitati doljene. Elisei este unul dintre ei! Multumin Campofrio pentru surpriza ce le-o pregatiti copiilor!

 

2 comentarii la „O singura masa pe zi”

  1. As dori sa stiu cum ii pot contacta pe acesti copii. Mi se rupe sufletul, Vreau sa pot lua legatura cu acesti parinti. Va multumesc!

  2. Buna ziua! Va multumim pentru dorinta de a sustine aceasta familie, care intr-adever are nevoie de mare ajutor. Nu va putem transmite adresa familiei – standardele World Vision de protectie a copilului ne interzic astfel de intermedieri, standardele organizatiei noastre sunt, de asemenea, aliniate cu Legea romana de protectie a copilului.

    Insa daca doriti sa ajutati aceasta familie cu alimente, puteti trimite un pachet la biroul nostru din Craiova, cu alimente neperisabile (ulei, malai, faina, conserve de legume sau de carne, paste, orez, fasole, biscuti etc) si/sau produse de igiena (sapun, detergent, pasta de dinti, hartie igienica etc) iar colegii vor oferi familiei pachetul dumneavoastra. Veti primi poze de la donatia dumneavoastra si veti primi si un mesaj de multumire din partea familiei. Daca doriti sa vizitati personal familia, o puteti face impreuna cu echipa World Vision Romania, intr-o zi stabilita impreuna (pentru asta trebuie sa scrieti un email cu intentia dvs la donatori@wvi.org). Persoana de legatura din biroul nostru din Craiova, in atentia careia puteti trimite pachetul pentru familia prezentata este: Geta Ungureanu – 0731 444 668…iar adresa la care puteti trimite pachetul este: Str. Mircesti, Bl. M5, Sc. 1, Ap. 1, CP 200506, Craiova.

    Multumim mult! Numai bine va dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.