Pitica din burtica……

Atunci cand ni se intampla minunea si ramanem insarcinate nu ne putem gandi decat la doua lucruri: sa ducem sarcina la capat si sa nastem un copil sanatos.

Doamne, Tu ai binecuvantat femeile ca sa nasca; Binecuvanteaza acest rod al trupului meu, care mi-a fost dat de catre Tine; Ocroteste-l si da viata intru Duhul Tau cel Sfant; Da-i crestere intru sanatate si trup curat cu madulare bine intemeiate. Acesta este rugaciunea pe care o spun in fiecare dimineta cand ma trezesc.

Ma numesc Marcela si am 27 de ani. Locuiesc, in mediul rural, intr-o comuna din judetul Valcea. Sunt insarcinata in 7 luni si 3 saptamani. Am un baiat de sapte ani, care este in clasa I, dar acum mi-as dori tare mult sa am o fetita. Spun asta pentru ca desi sunt insarcinata aproape in 8 luni, nu am fost sa fac ecografie pentru ca vreau sa fie o surpriza atat pentru mine cat si pentru familia mea. Consider ca e necesara o ecografie, pentru a vedea in special cum evolueaza sarcina, dar nu neaparat sa vezi ce ai. Ca viitoare mama eu simt ca voi avea fetita si sper sa nu gresesc, dar acum ce o vrea Dumnezeu sanatos sa fie.

In ceea ce priveste sarcina de acum evolueaza foarte bine fata de prima care a fost dificila. Am avut sarcina toxica si am stat numai la spital pentru a face perfuzii sa imi intretina sarcina.

Dupa primul copil nu am mai avut voie sa mai raman insarcinata, din cauza unor complicatii aparute la nastere. Insa la cinci luni dupa aceea am ramas gravida, dar am avut sarcina extrauterina si am pierdut-o. Sincer nu am mai vrut sa mai raman insarcinata pana anul trecut cand am fost la mare si am vazut numai copii mici, mai ales fetite. In primavara anului trecut am ramas insarcinata, dar am pierdut din nou sarcina. Aveam doua luni de sarcina cand am mers sa muncesc in gradina si facand efort fizic am pierdut-o.

 Insa spre bucuria mea in august am ramas din nou insarcinata. Avand probleme nu am spus la nimeni ca sunt insarcinata de frica sa nu o pierd din nou. Am mai facut un test exact de ziua mea pe 19 septembrie si l-am aratat sotului care a fost foarte fericit. A fost cea mai mare bucurie a familiei mele, dar eu totusi am fost rezervata, de frica sa nu pierd si aceasta sarcina. Primele miscari, ale micutei, au fost de neuitat, imi amintesc cum am ramas nemiscata cand am simtit-o pe pitica mea ca isi face simtita prezenta. Stau ore in sir  si vorbesc cu ea, o strig pe nume si ii cant. Este mai vioaie decat  a fost baietelul meu.

Ea misca tot timpul cand ii place ceva, mai ales la muzica populara. Reactioneaza tot timpul cand pun mana pe burta. Cand vreau sa adorm atunci are cea mai mare energie, da din picioruse, din manute se intoarce cand intr-o parte cand in alta.

In ceea ce priveste vizita la medic m-am dus dupa trei luni, pentru ca m-am gandit ca dupa trei luni nu se mai poate intampla nimic.  Medicul de familie din sat  mi-a recomandat sa nu fac efort, deoarece am probleme cu inima. La medicul ginecolog nu am fost inca pentru ca la noi nu oricine are un medic ginecolog si nici nu mi-am permis. Dar mi-am facut analizele sangelui, la cererea medicului de familie care spre surprinderea mea au iesit bune deoarece eu sunt o persoana supraponderala, iar medicul se temea sa nu am glicemia si colestrolul prea mare. Dar si aceste analize le-am facut cu greu pentru ca locuind la sat trebuia sa merg in oras sa fac analize. Si m-am trezit dimineata pe la cinci, am mers cam un kilometru jumate pana la statia de autobuz si am mai stat si in statie o ora pana venii autobuzul. Din satul meu pana in oras sunt cam 30 de km si ajung cam intr-o ora jumatate ceea ce e destul de greu pentru mine sa merg cu autobuzul, fiind gravida, iar masina nu am. Este destul de dificil ca in luna mare sa ma deplasez, fiindu-mi rau in autobuz, care de obicei e aglomerat cu cei care fac naveta.

La spital am avut ceva de stat la usa cam vreo cinci ore, fiind foarte aglomerat si oamenii nu te lasa in fata chiar daca esti gravida. De aceea merg foarte rar la Valcea la medic, mai bine prefer sa merg la medicul de familie din sat in fiecare luna pentru a ma masura, cantarii si lua tensiunea. De asemenea medicul mi-a recomadat sa mananc mai putina paine, fainoase si prajituri pentru ca am luat mult in greutate si nu o sa pot naste natural. Ceea ce pe mine ma ingrozeste pentru ca imi e frica sa fac operatie de cezariana. De aceea mananc mai multe fructe, legume si lactate. Dar stiti cum e la tara nu prea am timp sa tin un regim strict pentru ca muncind mult uiti de regim.

Dar totusi, aceasta sarcina pentru mine este o binecuvantare, pentru ca nu am probleme ca la prima. Pot sa il duc pe baiat  la scoala in fiecare zi si merg cam un kilometru pe jos, de asemenea fac toate treburile gospodaresti pentru ca sotul meu lucreaza departe de casa si vine doar in weekend. Pentru mine este greu sa stau singura cu baiatul, dar cand o sa vina fetita o sa fie casa mai plina si o sa ne bucuram de ea.

Cam atat despre mine, multumesc si sarcina usoara in continuare.

Autor: Delia

Asistent Relatii Publice si Comunicare World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.