Povestea familiei Sandu

Stiati ca in Romania inca mai sunt copii care invata la lumina lumanarii? Sebastian are 8 ani si este unul dintre cei trei copii ai familiei Sandu. Micutul invata sa scrie la lumina unei lumanari care a fost imprumutata de la un vecin.

Familia locuieste la marginea unui sat din judetul Vaslui, intr-o casuta cu 2 camere, fara curent electric. Parintii celor trei ingerasi incearca sa se gospodareasca cum pot pentru a le oferi o viata mai buna copiilor. Din ajutorul social pe care il primesc reusesc sa tina cateva animale, iar in spatele casei detin un petic de pamant pe care il folosesc pentru a planta legume, cereale si cativa pomi fructiferi.

2015-07-29 11.08.12

Tatal lor munceste cat e ziua de lunga pentru a avea ce sa le puna pe masa copiilor. „Cu mainile astea am cosit, am prasit, am adunat pentru casa cu mainile astea. Merg la sapa de lemn, muncesc sa aiba copiii ce sa manance”, spune tatal micutilor. Mama se asigura ca sunt curati si au parte de mese sanatoase.
Desi nu are curent electric in casa, Sebi este un baietel foarte ambitios si reuseste de fiecare data sa isi faca temele. Visul lui este ca, intr-o buna zi, sa devina politist pentru a putea face dreptate in Romania.

Datorita mediatizarii acestui caz din cadrul campaniei “Viitor pentru copii”, realizata de World Vision Romania alaturi de Realitatea TV si Perfect Tour, ProWatt a instalat un kit fotovoltaic familiei Sandu, care acum are curent in toata casa. Multumim din suflet celor din echipa ProWatt pentru ca a ajutat aceasta familie!

2015-07-29 14.11.06

Din pacate, la fel ca Sebastian sunt multi alti copii in Romania, singura lor sansa de a invinge saracia fiind scoala. Pentru a afla cum puteti veni in ajutorul lor, intrati pe platforma online http://www.worldvision.ro/viitor-pentru-copiii-din-vaslui