Proiect Alege Școala – Metode inovative de lucru cu copiii

Preoții angajați în cadrul proiectului “Alege Școala!” s-au întâlnit Joi, 21 februarie, la Protopopiatul Urziceni pentru a discuta despre activitățile extracurriculare pe care le desfășoară cu copiii, cu scopul de a preveni abandonului școlar și de a oferi o șansă la educație.

La întrunire au participat Părintele Florin Marica – Consilier Patriarhal și Coordonator al Proiectului Alege Școala, Gabriel Mitroi – Expert Toolkit Educațional, Mihai Chira – Specialist Relații Sociale și Preoții din următoarele comunități: Armășești, Drăgoești, Maia, Roșiori și Medgidia.

Pr. Florin Marica, Consilier Patriarhal și Coordonator al proiectului “Alege Școala!”a subliniat că “Prin proiectele pe care le derulează, Patriarhia Română se străduieşte să-i integreze pe copii în duhul prieteniei şi al comuniunii, să prevină abandonul şcolar în familiile sărace şi în cele în care părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate. În vederea stimulării copiilor pentru a frecventa şcoala am dezvoltat programe de creștere a participării copiilor la educație şi implementăm un toolkit educaţional inovativ adaptat nevoilor existente. În urma participării la activitățile susținute de Preoți copiii dobândesc valori umane, abilități de viață și descoperă că învățatul poate deveni o plăcere. Biserica, Școala și Familia reprezintă nucleul esențial pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil.”

Copiii învață jucandu-se

Părintele Irinel Hordencu, slujitor în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia, numit de curând Iconom Stavrofor, pentru activitățile deosebite pe care le desfășoară cu copiii, le-a împărtășit Preoților din comunitățile ialomițene din experiența sa. “Există o gamă largă de jocuri și ateliere care îmbină latura educațională cu cea catehetică și pentru a stârni interesul celor mici e nevoie întotdeauna de ceva nou și interesant. Pe copii nu e suficient să îi cucerești, ci să reușești sa îi ții aproape și să le cultivi dragostea față de Biserică și față de Dumnezeu. Este o mare bucurie când văd cât de nerăbdatori și dornici de cunoaștere sunt cei mici, când se încheie o activitate și așteaptă să afle ce va fi data următoare.”

Preoții au primit recomandări de cărți pe care le pot folosi ca sursă de inspirație, dintre care amintim “Ne rugăm și despre Dumnezeu aflăm”, “Hristos Împărtășit Copiilor – ghid catehetic” și “Prin joc, spre viață”.

Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română derulează proiectul “Alege Școala!“ în perioada aprilie 2018 – aprilie 2021, în 7 comunități, respectiv 3 județe(Ialomița, Prahova, Constanța): Armăsești, Drăgoești, Roșiori, Maia, Rădulești, Vălenii de Munte și Medgidia.

Proiectul “Alege Școala!” oferă copiilor săptămânal activități educaționale, în programul Școală după Școală”, activități extracurriculare, workshop-uri și ateliere educative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.