Proiectul Alege Școala! continuă activitățile online

Educația copiilor continuă în contextul actual al pandemiei, cu toate că adaptarea la lucrul în mediul online nu este ușoară pentru elevii și părinții din mediul rural. Toate activitățile din cadrul proiectului Alege Școala!, fie remediale sau extracurriculare, se desfășoară acum în grupuri create în aplicația whatsapp. Astfel, cadrele didactice le pun copiilor la dispoziție fișe de lucru, le oferă toate explicațiile și suportul necesar pentru a le rezolva, iar copiii trimit o fotografie cu ceea ce au lucrat după ce termină de rezolvat cerințele.

Procesul de tranziție către mediul online oferă proiectului Alege Școala! posibilitatea de a contribui la educația copiilor și de a le asigura o continuitate în ceea ce privește dezvoltarea lor atât din punct de vedere educațional, cât și spiritual. Copiii participă în continuare la lecțiile din cadrul Școlii de Duminică, de care se îngrijesc preoții din cele șapte comunități ale proiectului (Roșiori, Drăgoești, Maia, Rădulești, Armășești, Vălenii de Munte, Medgidia).

Părintele Constantin Naclad, managerul proiectului Alege Școala!, consideră că mai presus de orice, menirea proiectului este de a avea grijă de copii și cu atât mai mult în situația în care școlile sunt închise temporar, ei au nevoie de sprijin pentru a reuși să țină pasul cu predarea în spațiul virtual, lucru cu care nu sunt familiarizați. Părintele Constantin Naclad a menționat că proiectul Alege Școala!, în acest context în care se află lumea întreagă din cauza epidemiei de coronavirus, își continuă activitatea în parteneriatul care s-a format între Fundația World Vision România și Patriarhia Română.

„Copiii pe care îi avem în grija noastră, pe care ni i-am asumat încă de acum 2 ani și care sunt răspândiți în câteva comunități defavorizate, continuă să se bucure de instructajul primit din partea experților, care au mutat toate activitățile în online și care continuă să mențină legătura cu copiii, să îi ajute să treacă peste acestă mare barieră, mai ales că mulți dintre ei nu au posibilități foarte mari din punct de vedere al tehnologiei, dar cu ceea ce avem, prin telefon sau prin alte mijloace, am reușit să continuăm activitățile noastre, mai ales cele care erau planificate în această perioadă. În plus, am continuat și continuăm să îi avem în grija noastră, să îi consiliem, să îi ajutăm să treacă peste această perioadă fără urmări, să continue învățatul, să continue educația și să continue să păstreze legătura cu preoții din Biserici, care, de asemenea, prin mijloace online au reușit să dezvolte activitățile pe care până acum le-au făcut față în față. Ne rugăm împreună cu toții ca aceste activități să nu înceteze și acești copii să nu fie marcați de criza prin care trece țara întreagă”, a declarat Părintele Constantin Naclad, managerul proiectului Alege Școala!.

Proiectul Alege Școala! oferă copiilor din medii defavorizate ocazia de a participa la activități menite să îi dezvolte din punct de vedere educațional și spiritual. Peste 1000 de copii din comunitățile Roșiori, Drăgoești, Maia, Rădulești, Armășești, Vălenii de Munte și Medgidia beneficiază săptămânal de educație remedială la limba română și matematică. În același timp, copiii participă și la activități extracurriculare, la Școala de Duminică, ambele susținute de preotul din fiecare comunitate.

Alege Școala! este un proiect implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/106976.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.