Proiectul -Mame pentru viata. Viata pentru mame – vizitat de delegatia Forumului Parlamentar European pentru Populatie si Dezvoltare si delegatia Merck for Mothers si MSD Romania

Duminica, 25 septembrie 2016, delegatia Forumului Parlamentar European pentru Populatie si Dezvoltare (EPF), condusa de doamna Hanna Sarkkinen, membra a  Comitetului Executiv al EPF, membra  a Grupului Parlamentar Pluripartit pentru Populatie si Dezvoltare din Parlamentul Finlandei si delegatia Merck for Mothers si MSD Romania, condusa de Dr. Naveen Rao, presedinte global al programului si Fabrizio Giombini- director executiv MSD Romania, s-au aflat intr-o vizita in judetul Dolj.

IMG_0058

Vizita de documentare a avut ca obiectiv proiectul « Mame pentru viata. Viata pentru mame, care isi  propune îmbunatatirea accesului la servicii de sanatate materna si reproductiva pentru adolescentele si femeile vulnerabile din mediul rural.

IMG_0226

Demarat in primavara acestui an, sub auspiciile Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, proiectul este parte a initiativei globale MSD for Mothers si se deruleaza pe parcursul a trei ani, cu sprijinul MSD Romania si World Vision Romania, in colaborare cu autoritatile locale si centrale.

IMG_0237

Oaspetii au vizitat familii din judetul Dolj si au asistat la o sesiune interactiva de informare, despre  anatomia aparatului reproducator feminin si fiziologia lui si cum functioneaza,  modul  in care apare o sarcina  si cum se dezvolta aceasta. Aceasta sesiune a fost sustinuta pentru  femeile din Leordoasa  de Dna Dr. Violeta Horhoianu.

IMG_2372

S-au folosit materiale potrivite grupului tinta: un sort cu ilustrarea anatomiei si o tablita magnetica pentru dezvoltarea modului in care functioneaza.

Detalii: Dr. Cornelia Scarlatescu Paraschiv, Manager proiect Mame pentru Viata.Viata pentru Mame. cornelia_paraschiv@wvi.org