Reportaj despre Asociatia Pomiviticola Hilita, infiintata cu sprijinul World Vision Romania


 

Va invitam sa vizualizati un reportaj realizat de Agro TV, reporter Raluca Diaconiuc, despre Asociatia Pomiviticola Hilita, asociatie care a fost infiintata cu sprijinul World Vision Romania, prin proiectul ”Taking Farmers out of Poverty Through Economic Development”. Acesta s-a desfasurat in perioada octombrie 2007 – septembrie 2012, in comunele Aroneanu, Ceplenita, Costuleni, Golaesti si Vladeni din judetul Vaslui.

Asociatia Hilita din Costuleni ai carei membrii au fost neincrezatori ca vor vinde produsele, s-a remarcat ca bun exemplu pentru comunitatile vecine. Astfel, a infiintat un centru de procesare al fructelor, acreditat trei produse traditionale (gemul, compotul si dulceata de Hilita) si a creat si o baza de date cu clienti. Totodata, Fundatia Romano-Americana finanteaza in prezent Asociatia cu 50 000 de dolari pentru cresterea productiei de produse traditionale.

Scopul proiectului “Taking Farmers out of Poverty Through Economic Development” a fost de a imbunatati standardele de trai ale populatiei rurale prin intermediul agriculturii, a dezvoltarii antreprenoriale si prin infiintarea Asociatiilor Agricole. Beneficiarii, 400 de fermieri din cele cinci comune si familiile acestora (aproximativ 500 de copii) au acum sanse sporite la un viitor mai bun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.