Satul in care mai locuiesc doar 33 de copii

DSC_2250

In satul lui Razvan, 4 ani,  mai traiesc in prezent doar 33 de copii. Oamenii se confrunta cu saracia, lipsa locurilor de munca, lipsa accesului la informare, lipsa apei, posibilitati reduse si scumpe de transport catre oras sau satele invecinate. In centrul comunei aflat la 7 km distanta se afla dispensarul, scoala, gradinita. Copiii de gardinita raman de cele mai multe ori acasa pentru ca nu are cine sa ii insoteasca in autobuzul scolar.

Razvan mai are o sora mai mica, Carina, 3 ani. Intreaga familie traieste din alocatiile copiilor si din ce tatal castiga muncind sezonier in strainatate. Ei traiesc intr-o casa cu 2 camere, construita din paiante. Pentru a cara apa, de multe ori, Razvan o insoteste pe mama lui pe ulitele satului, pana la cismea. Razvan este un copil timid si bland, care iubeste sa se joace si sa aiba grija de sora lui mai mica.

Razvan si restul copiilor din sat sunt inclusi in programul ”Donator de viitor” astfel ca oricine doreste, ii poate ajuta sa-si rezolve treptat toate problemele enuntate mai sus, devenind donator pentru Razvan sau pentru un alt copil din sat. Contributia este de 68 de lei lunar iar sponsorul poate coresponda cu beneficiarul sau il poate chiar vizita. Daca doriti sa deveniti ”donator de viitor”, gasiti detalii aici sau trimite-ti un email la donatori@wvi.org si cereti toate detaliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.