„Scoala Altfel” – prilej de implicare si dezvoltare pentru copii

Chiar daca se afla in vacanta, copiii retraiesc si povestesc cu mare drag despre experientele la care au luat parte in saptamana „Scoala Altfel”. Anul acesta, 13 scoli partenere World Vision in judetul Dolj au avut sansa sa participe la concursuri, ateliere de pictura si confectionare produse handmade, activitati de educatie ecologica, educatie rutiera, spectacole de teatru si multe altele special pregatite pentru elevi. Astfel, ei au invatat sa fie mai buni, sa stranga fonduri pentru persoanele vulnerabile, sa lucreze in echipa, sa fie mai curajosi si increzatori in fortele proprii.

Concursul bun Crestin

Printre activitatile desfasurate, se numara si concursul intercomunitar pe teme religioase “Bun Crestin”. Cea de-a XII-a editie organizata de Scoala Gimnaziala Bucovat i-a premiat cu ajutorul World Vision Romania pe cei 104 participanti.

Aceeasi scoala i-a implicat pe iubitorii de sah intr-o competitie la finalul careia au castigat table de sah si cupe personalizate. Pentru ca in ultimele saptamani toti copiii s-au pregatit intens pentru aceasta competitie, castigator a iesit cel care a reusit sa se concentreze cel mai bine in finala.

Competitie Sah

Pentru ca multi elevi si-au aratat interesul pentru a participa la activitati sportive, World Vision le-a facut o bucurie si a donat echipamentul necesar pentru desfasurarea a diverse competitii in scolile partenere: fotbal, volei, badminton sau tenis de masa.

Alaturi de reprezentanţii Inspectoratului pentru situatii de urgenta Oltenia-Dolj, copiii din trei comunitati partenere au luat parte la exercitii de simulare in caz de incendiu si dezastre naturale. Ei au invatat care sunt principalele reguli de protectie in caz de pericol, dar si situatiile in care trebuie sa se apeleze serviciul unic de urgenta 112.

In patru scoli partenere din judetul Dolj, au fost organizate ateliere de pictura si confectionare produse handmade. Rezultatul muncii elevilor se va transforma intr-o fapta buna pentru ca produsele realizate vor fi prezentate la expozitii cu vanzare. Din banii stransi, se vor pune in practica proiecte caritabile pentru a veni in sprijinul copiilor care provin din familii cu probleme financiare.

Ateliere de creatie