Scoala dupa scoala

 

Am lansat in judetul Iasi si Vaslui proiectul „Scoala după scoala”, ce isi propune cresterea capacitatii comunitatilor rurale de a identifica copiii vulnerabili si de a raspunde nevoilor sociale si educationale ale acestora prin.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt 40 de copii (7 – 10 ani) aflati in risc de abandon scolar si familiile acestora – cate 20 in fiecare din cele doua comunitati rurale.

Pe parcursul vacantei de vara din acest an cei 40 de beneficiari ai proiectului s-au bucurat de activitati extrascolare organizate de cadre didactice din localitatea de provenienta dar si de o tabara de dezvoltare personala. Scopul acestei tabere a fost de a-i ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitati de autocunoastere si comunicare dar si de orientare in timp si spațiu.

Odată cu lansarea proiectului a fost inaugurat si Centrul Scoala dupa Scoala din Vladeni urmand ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa inceapa si activitatile la Centrul Scoala dupa Scoala din Draxeni (comuna Rebricea, jud. Vaslui).

Alaturi de World Vision Romania, autoritatile locale, parintii copiilor beneficiari dar si alti membrii ai comunitatii au contribuit semnificativ la deschiderea celor doua Centre Scoala după Scoala. Pe langa activitatile educationale si de socializare organizate aici, copiii vor beneficia zilnic si de o masă calda.