„Scriere de proiecte” pentru voluntarii din Valcea

In cadrul biroului zonal Valcea ne bucuram de sustinerea a 42 de voluntari, care participa regulat la intalnirile si activitatile desfasurate, atat in birou cat si in comunitati.

La sfarsitul lunii septembrie, o parte dintre acestia au participat la cursul de „Scriere de proiecte”. Ideea principala a fost aceea de a le arata tinerilor voluntari un plus de informatii ce inseamna elaborarea unei propuneri de finantare a unui proiect. Au participat 13 voluntari, atat din biroul zonal Valcea, cat si din comunitatile in care World Vision Romania isi desfasoara activitatea.

„In cadrul acestui curs ne-am propus sa evidentiem cateva aspecte practice, metode si instrumente ce vin in ajutorul voluntarilor care doresc sa scrie proiecte. Am dorit sa oferim informatii despre caracteristicile unui proiect si mai ales aspectele importante, cum ar fi identificarea nevoilor, scopul si obiectivele, identificarea beneficiarilor si a grupului tinta, activitatile, evaluare, buget si altele. „ a declarat Cristina Samson, coordonator voluntari.

Cursul a avut si o parte parctica in care voluntarii au lucrat in echipe pentru elaborarea unei fise de proiect, identificarea unei probleme pe care doresc sa o rezolve, formularea corecta a scopului si obiectivelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.