Solarii pentru 45 de familii vulnerabile din județul Vaslui

45 de familii vulnerabile din comunele Zăpodeni, Pungești și Bălteni din județul Vaslui, dornice să-și dezvolte gospodăriile, axându-se pe legumicultură au fost sprijinite de World Vision România cu câte un solar.

Este vorba despre familii cu mulți copii, cu venituri modeste dar cu dorința de a munci în agricultură astfel încât să poată să le asigure celor mici o alimentație sănătoasă. Solariile, în valoare de 90.000 de lei, au fost distribuite în cadrul Programului de dezvoltare comunitară ,,Un viitor mai bun pentru copiii noștri” pe care Fundația îl desfășoară în 13 comunități rurale din județul Vaslui. Fiecare solar este dotat cu structură metalică și are 10 metri lungime, 4 metri lățime și 3,2 metri înățime.

,,Fiecare familie a fost selectată după criterii bine stabilite care au avut în vedere numărul de copii, venitul lunar sau suprafața de teren agricol disponibilă. Beneficiarii au primit la începtul acestui an și semințe de legume din care și-au făcut răsadurile pe care urmează să le cultive în solarii și de asemenea cărți de legumicultură. Aceștia vor fi în permanență montorizați și vor participa în fiecare lună la sesiuni de informare organizate în fiecare dintre cele trei comunități și susținute de un specialist în domeniul agricol. Astfel, noi îi vom sprijini până când vor putea strânge prima recoltă din solarii”, a spus Rozica Tiță, specialist dezvoltare economică în cadrul Fundației World Vision România.

,,De ani de zile, eu și soția cultivăm legume în grădină dar nu am avut probilitatea financiară de a ne cumpăra un solar. Ne-am fi dorit unul pentru că avem 3 copii și știm cât de importantă este pentru creșterea lor, alimentația sănătoasă. În plus, ne gândeam că dacă am avea un solar am putea munci și în timp am avea posibilitatea să ne extindem astfel încât să putem vinde din producția noastră. Tocmai de aceea solarul pe care l-am primit ne ajută foarte mult acum și în viitor”, a spus Ion F. beneficiar.

,,Noi, cei care locuim în această zonă ne găsim cu greu locuri de muncă pentru că suntem departe de oraș, aproape la mijloc între Iași și Vaslui. Dacă ne găsim unde să lucrăm, ne costă foarte mult naveta și de aceea preferăm să muncim pentru noi, în gospodărie. Solarul pe care l-am primit ne ajută în primul rând pentru copii, că vor mânca legume proaspete până toamna târziu dar pe viitor vom prinde experiență și ne dorim să ajungem cu legume în piața din Vaslui”, a spus Ionela B., beneficiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.