Sprijin pentru familiile evacuate din Eforie Sud

DSC_0096DSC_0158

Echipa World Vision din Constanta a demarat prima actiune de donatie de alimente si produse de igiena pentru 26 de familii de romi, care au fost evacuate din casele lor in luna septembrie, de catre autoritatile din Eforie. Buldozerele au intrat si au facut una cu pamantul aproximativ 50 de locuinte. O suta de oameni, dintre care 50 de copii, s-au trezit sub cerul liber, intr-o perioada in care a plouat torential trei -patru zile.  Avocatul Poporului sustine ca modul in care s-a procedat incalca drepturile omului.

In prezent, oamenii au fost „relocati” intr-un internat fara apa curenta, fiind obligati sa care zilnic apa de la 100 de metri distanta. Chiar si in aceste conditii, copiii continua sa mearga la scoala.

Pentru a sustine cei 50 de copii aflati in situatie de risc, World Vision Romania doneaza pachete cu alimente de baza si kituri igienice, timp de 5 luni de zile, pana in luna martie si a platit medicamentele necesare copiilor, acordate prin retete medicale dupa ce au fost consultati de catre un medic specialist, fiindca majoritatea au fost raciti din pricina ploilor reci care i-au udat nopti la rand.

„Ne-am trezit din casa noastra, aruncati afara, sub cerul liber. Acum stam intr-o ghereta improvizata si nu avem curent. Copii isi fac lectiile repede, cat e lumina, dar cea mare e nevoita sa mai scrie si la lumanare sau la candela. Nu avem masa si copiii isi fac lectiile pe un scaun. Oricat de greu ne-ar fi, orice s-ar intampla, copiii mei vor merge la scoala ca sa faca cel putin zece clase”, a declarat cu hotarare una din femeile afectate.

Actiunea a fost derulata in parteneriat cu Asociatia „Speranta si incredere”, care a identificat beneficiarii si ne-a sprijinit la distributia pachetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.