Sunt un supererou

In perioada 29 august – 1 septembrie, a avut loc, in localitatea Venus, judetul Constanta, Scoala de Vara „Sunt un supererou”, la care au participat 22 de bursieri (6 baieti si 16 fete) din proiectul „Vreau in clasa a noua”, alaturi de 2 traineri si un voluntar (fost beneficiar al proiectului de burse).

20160830_165541

Scopul Scolii de vara a fost dezvoltarea abilitatilor de exprimare verbala, paraverbala si non-verbala a copiilor.

Am facut acest lucru prin exercitii de vorbit in public (in care copiii si-au prezentat povestea personala in mai putin de un minut), jocuri de rol, sesiuni de debate, spectacole de improvizatie si teatru forum.

”Mi-a placut foarte mult ca am invatat sa vorbesc in public si sa am mai multa incredere in mine. Consider ca superputerea mea este, acum, dupa ce am participat la scoala de vara, ca pot sa vorbesc in public.” – Alexandra, 15 ani

20160830_165608

Sesiunile de dezbatere si scenele de teatru forum au avut la baza teme cu un puternic impact social, cum ar fi:  egalitatea de gen, violenta in scoala din perspectiva profesor – elev si elev – elev, vocea copilului in relatia parinte-copil.

Am avut ocazia sa-i cunosc mai bine pe colegii mei de proiect si am inteles inca o data ca violenta nu este niciodata o solutie intr-o cearta. De asemenea, am aflat ca aparentele insala in majoritatea timpului. Voi exersa vorbitul in public cat de des voi putea.” – Alexandru, 16 ani

IMG_20160901_121136

Am invatat despre tipurile si stilurile de comunicare si ne-am insusit tehnici de control emotional si trucuri pentru scaderea emotiei in momentul in care sustinem un discurs in public.

Am crescut coeziunea grupului prin jocuri de team-building, cum ar fi Mission Impossible si prietenul secret, acesta din urma desfasurandu-se pe intreaga durata a trainingului si facand participantii sa plece de la mare incarcati cu emotii pozitive si optimism.