Un articol ”must read”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Articolul scris de Valeriu Nicolae intra in categoria ”must read”. Iata aici un fragment de inceput, continuare o gasiti pe blogul lui

”Te nasti. Parintii tai traiesc din ajutorul social, mici infractiuni si reciclarea gunoiului. In primii tai ani vei fi folosit la cersit  iar dezvoltarea ta  va incepe cu un handicap imens datorita  alimentatiei ingrozitoare si conditiilor  in care traiesti .  Vei  fi bolnav  cu  mult mai multe zile decat un copil obisnuit. Cel mai rau va fi in primii tai 2 ani.  Ca atare, dezvoltarea creierului tau va fi afectata si  ai sanse mari ca IQ-ul tau sa fie mai mic decat mediu.

Reciclarea gunoiului intr-un mediu foarte toxic va fi urmatorul tau loc de munca – vei incepe  pe la  3 sau 4 ani. Daca esti dragut, ai un defect fizic sau stii sa canti la un instrument s-ar putea sa scapi de reciclarea gunoiului si sa continui cu cersitul pe strazi pentru mult timp.  Sunt sanse mari sa ajungi pe strazi , sa dormi in canalizare sau la casa de copii daca ai prea multi frati si surori sau daca parintii tai ajung in inchisoare.

Pe la 8-9 ani te “califici” sa iti ajuti familia si faci asta furand de prin magazine. Pe la 10 ani , prostitutia si traficul de droguri iti par meserii normale.

Pe la 12 ani ..” Cititi intregul articol aici.

TU esti acela care poate schimba lucrurile!

Daca nu schimbam ceva ghetourile or sa explodeze . Numarul persoanelor din ghetouri creste intr-un ritm alarmant. Mai devreme sau mai tarziu acest lucru te va afecta pe tine sau pe copiii tai. Cele mai mari frici ale tale legate de abuzul de droguri sau violenta pot deveni realitate.

Avem nevoie de TINE .  Trebuie sa punem presiune pe cei care ar trebui sa actioneze , si sa ii sprijinim pe cei care fac deja ceva. POTI ajuta semnand aceasta petitie!