World Vision International incepe interventia de urgenta in Chile

In urma cutremurului de 8,8 pe scara Richter petrecut sambata trecuta in Chile, 723 de oameni si-au pierdut viata si alti 500.000 sunt sinistrati. Pentru acestia din urma, World Vision International a inceput, inca de a doua zi de la producerea calamitatii, operatiunile de interventie de urgenta cu scopul de a le oferi sinistratilor bunuri de prim ajutor atat de necesare in aceasta perioada.

Initial au fost impartite paturi si apa potabila supravietuitorilor din Santiago, capitala statului Chile, apoi World Vision International a inceput pregatirile logistice pentru a interveni si in Conception, cea mai grav afectata zona.

Bunurile de prima necesitate trimise in zona sunt hrana, apa potabila, paturi, produse de igiena si pentru gatit, lanterne. Se incearca achizitionarea de noi astfel de produse care sa fie distribuite in continuare sinistratilor si, de asemenea, pregatirea unui transport aerian pentru ca un numar si mai mare de ajutoare sa ajunga in Conception.

O preocupare constanta a angajatilor World Vision care la momentul actual lucreaza in Chile o reprezinta copiii si modul in care acestia au fost afectati fizic si psihic de cutremur. Ajutarea celor mai mici dintre sinistrati ramane in centrul preocuparilor World Vision: “ Suntem foarte procupati de efectele la nivel emotional  pe care cutremurul si nenumaratele replici ale acestuia le au asupra copiilor. Nu numai ranile fizice ale copiilor din zona afectata de cutremur reprezinta o prioritate pentru noi, dar si cele psihosociale pe care le vom avea in vedere imediat dupa ce vom sti cu exactitae care sunt nevoile majore ale populatei si vom incheia distribuirea ajutoarelor materiale. “  a declarat Tatiana Benavides, Director National World Vision Chile.

World Vision lucreaza in Chile de 30 de ani si are peste 100 de angajati in aceasta tara. Acestia lucreaza pentru ajutoararea a aproximativ 100.000 de copii si adulti in domeniile: educatie, microfinante, job training si programe de dezvoltare durabila a comunitatilor.