Alege Şcoala! O șansă la educație pentru copiii din categoriile defavorizate

Copiii au nevoie de sprijin pentru a-și face temele și pentru a nu mânca litere. Programul de tip „Școală după Școală” oferit săptămânal în cadrul proiectului „Alege Școala!” dă o șansă la educație copiilor din categoriile defavorizate, printre care se numără și cei care învață la Școala Spiru Haret din Medgidia.

Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română derulează proiectul “Alege Școala!“ în perioada aprilie 2018 – aprilie 2021, în 7 comunități, respectiv 3 județe(Ialomița, Prahova, Constanța): Armăsești, Drăgoești, Roșiori, Maia, Rădulești, Vălenii de Munte și Medgidia.

În cadrul proiectului copiii beneficiază de activități remediale și extracurriculare menite să contribuie la prevenirea abandonului școlar. În contextul socio economic actual, proiectul „Alege şcoala!”este extrem de benefic având în vedere că în România ultimilor ani fenomenul de părăsire timpurie a şcolii tinde să se amplifice.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, în cadrul Apelului de proiecte nr. 4, „Școală pentru toți”, Axa prioritară 6 „Educație și competențe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.