Alina- unul dintre miile de copii care are nevoie de ajutor și care beneficiaza de proiectul Paine si Maine

Alina are sase ani si locuieste impreuna cu parintii și cei doi frati intr-o casa saraca de doar doua camere, in comunitatea Scundu. Situatia familiei este foarte grea. Niciunul dintre parinti nu sunt angajati, lucreaza in sat cu ziua.

Mama era foarte hotarata sa nu isi mai trimita copiii la scoala pentru ca nu avea bani pentru imbracaminte si nici sa le cumpere cele necesare pentru scoala.

,,Sunt zile in care nu am bani sa le pun pachet si prefer sa ramana acasa decat sa rada copiii  de ei la scoala,” a spus mama Alinei.

_DSC0343

Odata cu inceperea scolii, am reluat proiectul Paine si Maine, care la ofera copiilor nevoiasi din zonele defavorizate o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor. Alina si frățiorii ei fac parte acum din programul Paine si Maine.

”Acum sunt incantata ca de doua saptamani primesc mancare la scoala. Eu nu imi permit sa le fac atatea feluri de mancare. Acum vin si ei cu drag la scoala, “a mai adaugat mama Alinei.

In ciuda dificultatilor de acasa Alina este un copil model. Este eleva in clasa 0, ii place foarte mult sa invete si sa lucreze in echipa, asimiland cu rapiditate toate informațiile noi.

_DSC0652

“Alina vine acum cu mare placere la scoala. In multe cazuri situatiile grele de acasa se observa in randamentul scolar al copiilor. Pot spune ca sunt foarte importante activitatile sociale dupa masa, deoarece ii ajuta sa lucreze in echipa, sa fie comunicativi si sa se dezvolte”, a declarat invatatoarea Alinei.

Pentru Alina fiecare masa calda si activitatea intr-un mediu colectiv reprezinta o sansa la educatie.

Mai multe informatii despre proiectul nostru aici.