Asociația Crescătorilor de Animale din Căzănești – Negrești a inaugurat dozatorul cu lapte de vacă din orașul Negrești

În Joia Mare, membrii Asociației Crescătorilor de Animale din Căzănești – Negrești în colaborare cu Fundația World Vision România au inaugurat dozatorul de lapte de vacă amplasat în orașul Negrești, lângă filiala CEC Bank.

În cadrul Proiectului ,,Luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică”, desfășurat de World Vision România în Oșești, Vulturești și orașul Negrești (zona urbană și rurală), în perioada 2012 – septembrie 2017, a fost înfiintață Asociația Crescătorilor de Animale Căzănești – Negrești, care a reușit în colaborare cu specialiștii pe dezvoltare economică din cadrul Fundației și autoritățile locale, să amplaseze și să autorizeze dozatorul din orașul Negrești.

,,Asociația a realizat un proiect prin care a solicitat finanțare de la Fundația World V ision România pentru amenajarea și dotarea unui centru de procesare lapte și amplasarea unui dozator de lapte de vacă în orașul Negrești. Astfel, în cadrul Proiectului Luptăm împotriva sărăciei prin  dezvoltare rurală a fost posibilă sprijinirea membrilor Asociației cu suma de aproximativ 40.000 de lei care au fost folosiți pentru achiziționarea dozatorului de lapte și dotarea centrului de procesare cu tanc de răcire și aparate de muls. Ceea ce am dorit noi a fost să-i ajutăm pe crescătorii de animale sa-și creeze propria piață de desfacere astfel încât cu profitul obținut să-și îmbunătățească nivelul de trai a familiilor lor”, a spus Cristi Popa, specialist relaţii sociale în cadrul World Vision România.

 

În vederea amplasării dozatorului de lapte, membrii Asociației au contribuit la rândul lor cu 3000 de lei și de asemenea au fost sprijiniți de Primăria orașului Negrești prin acordarea unei cofinanțări de 3000 de lei și punerea la dispoziție a spațiului de funcționare a automatului. Prețul unui litru de lapte este 2,5 lei.

,,Am reușit să obținem toate autorizațiile de funcționare a automatului. El funcționează acum în cele mai bune condiții. Dozatorul are o capacitate de 90 de litri și este alimentat în fiecare zi astfel încât laptele să fie întotdeauna proaspăt și bun de consum”, a spus Robert Rotaru, membru al Asociației Crescătorilor de Animale din Căzănești – Negrești.

,,Aproape în fiecare zi veneam să verific dacă aparatul a început să funcționeze. Mă bucur foarte mult că s-a întâmplat în sfârșit acest lucru. Voi cumpăra de aici pentru că știu că este sănătos si în plus și prețul este convenabil”, a spus unul dintre cumpărtori.

,,Eu cumpăr pentru copii. Față de laptele pasteurizat din comerț cred că este mai bun acesta. Este proaspăt, poți cumpăra cât vrei și când vrei”, a spus unul dintre cumpărtori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.