Beneficiarii proiectului EDI au participat la ultimul Concurs „Viitorul incepe cu mine”

In  perioada 14.11 – 04.12.2015, in cadrul proiectului Elevul EDI s-a desfasurat concursul „Viitorul incepe cu mine”, un concurs individual de proiecte prin care tinerii au fost provocati sa se gandeasca la aspectele dificile pe care le intampina in accesul pe piata muncii.

Pe parcursul a trei zile, pe langa atelierele de lucru, tinerii au vizitat doua firme de recrutare de renume din Bucuresti, ADECCO si APT, reprezentand o experienta deosebita pentru ei.

_DSC0003 blog

Acestia  au reusit sa inteleaga cat de importanta este modalitatea de recrutare si de prezentare a abilitatilor si competentelor astfel incat fiecare persoana sa-si poata gasi si identifica un rol si un loc pe piata muncii.

„Tinerii sunt intr-un moment in care trebuie sa se redescopere, sa–si cunoasca propriile abilitati si capacitati, dar in acelasi timp trebuie sa cunosca si ce le ofera piata muncii din Romania.”, a declarat Ina Rizoiaca, Manager Proiect.

_DSC0004

De asemenea, participantii au putut descoperi, care este relatia reala dintre interesele majore ale unui angajator si modul onest de prezentare ale propriilor capabilitati, astfel incat  fiecare sa se poata realiza in plan profesional si personal, aducand totodata beneficiile scontate de catre fiecare companie.

„Activitatile desfasurate in cadrul acestui concurs ne-au incurajat sa fim mai optimisti in ceea ce priveste piata locurilor de munca din Romania. Prin vizitele la cele doua firme de recrutare, ne-am dat seama ca putem gasi locuri de munca bine platite si la noi in tara, trebuie doar sa ne dam seama la ce suntem buni, ce abilitati avem si ce meserie dorim sa avem in viitor”, a declarat Stefania, 16 ani, beneficiara proiect.

Concursul ofera si urmatoarele premii:

– un premiu I in valoare neta de 1500 lei

– doua premii II in valoare neta de 900 lei fiecare

– sase premii III in valoare neta de 600 lei fiecare

 

Mai multe detalii gasiti la adresa:

https://sites.google.com/site/elevuledi/concursuri-active/viitorul-incepe-cu-mine