Prin proiectul „Nikolaus Konvoi”, 4 000 de copii din comunitatile partenere World Vision Romania au primit cadouri

Prin proiectul „Nikolaus Konvoi” al asociatiei Hinsehen & Helfen din Germania si prin intermediul partenerilor locali Cummins Generator Technologies Romania, 4 000 de copii din comunitatile partenere World Vision Romania din judetul Dolj au primit cadouri. Convoiul umanitar german, compus din 18 masini dintre care 8 au fost camioane, a fost insotit de 40 de voluntari din Germania si a ajuns in Craiova sambata dupa-amiaza, 5 decembrie, toate produsele fiind descarcate in cursul zilei de duminica, 6 decembrie. Distributia a inceput luni dimineata si s-a incheiat joi seara, pe mai multe trasee, voluntarii din Germania fiind ajutati si insotiti in teren de catre reprezentanti World Vision, precum si voluntari de la Cummins Generator Technologies, Craiova si tineri voluntari de la Liceul Tehnologic Auto Craiova.

DSC_1088

Proiectul „Nikolaus Konvoi”, aflat la a doua editie, are misiunea de a ajuta copiii din regiunile foarte sarace din sudul Romaniei prin strangerea si donarea de cadouri de sarbatori. Anul acesta strangerea cadourilor a inceput in luna octombrie, iar pachetele, constand in jucarii, articole de igiena, rechizite sau  articole de imbracaminte, au fost  realizate de copii de la scoli si gradinite din Germania, precum si din donatii de la diferite companii nemtesti. La primirea lor, copiii au fost extrem de entuziasmati si curiosi sa descopere ce se afla inauntru. Ei le-au desfacut cu nerabdare si s-au bucurat de darurile primite. Pe langa pachetele de cadouri, copiii din familiile cele mai vulnerabile, au mai primit articole de imbracaminte, iar parintii lor alimente.

DSC_1129

„A fost o actiune cu suflet care a implicat voluntari din mai multe companii, ONG-uri, scoli. Am reusit impreuna sa aducem bucurie de sarbatori unui numar mare de copii la care Mos Craciun a ajuns anul acesta poate pentru prima data. Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si s-au implicat in desfasurarea si finalizarea acestei actiuni.”, a spus Cristina Balanescu, manager zonal World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj.

DSC_1177

In total, prin proiectul „Nikolaus Konvoi” s-au strans 10.000 de cadouri, plus diverse echipamente medicale, alimente, rechizite, biciclete, carucioare pentru batrani, mobilier scolar etc. Pe langa cele 4 000 de cadouri si donatiile oferite copiilor din proiectele World Vision Romania din judetul Dolj, produsele au mai fost distribuite si catre alte ONG-uri, spitale, copii si adulti in nevoie.

DSC_1269

Mai multe poze si detalii puteti gasi si pe site-ul Nikolaus Konvoihttp://www.nikolauskonvoi.de/index.php/de/