Bursierii „Vreau in clasa a noua” au fost premiati in „Saptamana Nationala a Voluntariatului”

Bursierii cei mai implicati au fost premiati in „Saptamana Nationala a Voluntariatului” si s-au bucurat de o zi plina cu activitati la Bucuresti.  Primul popas a fost la o ceainarie de poveste din centrul orasului. Copiii s-au bucurat de gustul prajiturilor de casa si de aromele parfumate de ceai si ciocolata calda.

DSC_0561

Fiecare a spus cu ce l-a ajutat activitatea de bursier pana in prezent si la final toti au primit o diploma, fie de excelenta, fie de participare, in functie de implicarea fiecaruia. Bursierii au sustinut sesiuni de informare privind efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri pentru colegii lor si pentru copiii din scolile generale din comunele in care locuiesc, in saptamana Scoala Altfel. Acestea au avut ca scop prevenirea consumului sau a abuzului de substante nocive in randul copiilor si adolescentilor, avand in vedere ca acest pericol exista deja si este destul de raspandit.

Dupa ce au fost premiati, cei 32 de copii au plecat la mall sa vizioneze un film cu super eroi. Ei s-au identificat cu personajele si si-au pus problema ce ar face daca ar avea super-puteri:

„Eroul meu preferat este Captain America. Cu puterile lui i-as apara pe prietenii mei de persoanele rele.”

„Omul-Paianjen mi-a placut cel mai mult. Daca as avea puterile lui as ajuta orice om si as face tot posibilul pentru a elimina pericolele din lume.”

DSC_0593

Cititi mai jos si cateva marturii ale bursierilor Vreau in clasa a noua:

„Datorita activitatilor la care particip in cadrul programului Vreau in clasa a noua am prins mai mult curaj si am capatat incredere sa-mi exprim gandurile si sentimentele in public. Acum pot sa comunic mai usor cu colegii, cu familia si cu profesorii.”

„De cand sunt bursier am invatat sa-i ajut pe cei din jurul meu si sa ma gandesc serios ce vreau sa fac cu viata mea”

DSC_0584

Ziua s-a incheiat cu o oprire la KFC si drumul spre casa.