Bursierii Vreau în clasa a noua din jud. Ialomiţa sunt pregătiţi să-şi atingă visurile!

În luna august, pentru trei zile, bursierii Vreau în clasa a noua din judeţul Ialomiţa au participat la Şcoala de Vară 2017.

Şcoala de Vară a avut loc în Predeal şi a îmbinat drumeţiile şi aventura cu jocurile de echipă, sesiunile de consiliere vocaţională, orientare în cariera şi promovare a voluntariatului în rândurile absolvenţilor proiectului.

Activităţile au fost coordonate şi susţinute de alumni ai proiectului “Vreau în clasa a noua”, voluntari şi membri ai echipei World Vision Romania.

 

Cele trei foste bursiere, Andreea, Elena şi Ştefania, au împărtăşit actualilor bursieri din experienţa proprie despre ce a însemnat pentru ele să facă parte din proiectul de burse, ce le-a motivat să îşi continue studiile (facultate şi master) şi cum şi-au găsit drumul în viaţă.

De asemenea, fetele i-au îndemnat pe bursieri să aibă încredere în forţele proprii şi să-şi urmeze visurile oricât de imposibile ar părea, deoarece cu munca multă, ambiţie şi susţinere din partea oamenilor care contează pot realiza orice îşi doresc.

În final, Şcoala de Vară s-a încheiat cu premierea absolvenţilor actuali, care au primit diplome cu mesajele şi semnăturile colegilor lor, moment ce i-a emoţionat pe toţi cei prezenţi şi cu promisiunea că ne vom revedea cât de curand, în aceeaşi formulă.

 

Iată ce a însemnat pentru ei această experienţă:

“Mi-a plăcut foarte mult că am aflat cum să te prezinţi la un interviu de angajare şi am fost plăcut surprins cand colegii mei m-au votat ca fiind cel care s-a prezentat cel mai bine la simularea interviului de angajare.” – Mihai, 15 ani

“Mi-a plăcut că am aflat lucruri noi despre interviul de angajare, lucrurile mărunte care contează, cum ar fi atitudinea, cum să te prezinţi, ce să porţi, ce întrebări să pui. Am învăţat lucruri noi, mi-am făcut prieteni noi şi mi-am dat seama că orice mi-aş propune, pot reuşi.” – Arizona, 16 ani

“Ceea ce-mi place întotdeauna în şcoala de vară şi la toate activităţile la care am participat în cadrul proiectului de burse este că ne comportăm ca o familie cu 40 de copii, că echipa devine din ce în ce mai unită şi deşi la început am emoţii şi îmi vine mai greu să vorbesc cu toată lumea, pe parcurs devin din ce în ce mai implicat şi comunicativ.” – Adrian, 18 ani, absolvent.

“Amintiri de neuitat, oameni minunaţi, experienţă inedită, familie mare, atmosfera perfectă, activităţi multiple, aer curat, exerciţii educative, organizare perfectă, să se repete mereu” – Andreea, 24 ani, alumni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.