Campania „Back to school” le-a implinit copiilor nevoiasi dorinta de a avea un ghiozdan echipat la inceput de an scolar

Companiile din judetul Cluj au dovedit, inca o data, ca isi doresc sa contribuie la bunastarea copiilor din mediul rural si s-au implicat in campania „Back to school” prin care zeci de copii care invata in scoli izolate au beneficiat de materialele didactice atat de necesare.

SONY DSC

Partenerii nostri de la Steelcase au venit in ajutorul copiilor din satele Straja si Agris, ambele izolate de oras si cu familii care abia reusesc sa-si asigure cele necesare traiului de zi cu zi.

In Straja exista o gradinita care adaposteste zi de zi 6 princhidei si o scoala cu clasele 0-IV, in care invata 8 copii. In Agris nici nu mai exista gradinita, doar o scoala primara cu 10 elevi sarguinciosi.

SONY DSC

Cei 10 copii din Agris, care invata in clase simultane, au primit din partea Steelcase cate un ghiozdan complet echipat, iar scoala o imprimanta, astfel incat profesorii sa nu mai fie nevoiti sa apeleze la scoala din comuna ori de cate ori au de multiplicat diverse fise.

SONY DSC

 

La randul lor, cei 8 scolari din Straja un primit cate un ghiozdan complet echipat pentru noul an scolar.

Pentru cei cei sase copii care invata la gradinita  din Straja, Steelcase a pregatit un pachet generos cu carti de colorat, creioane colorate, carioci, ascutitoare, acuarele, pensule si blocuri desen, jucarii, puzzle-uri, hartie colorata si lipici, dar si carti cu povesti cu imagini pentru prescolari, mingi si alte jocuri didactice.

SONY DSC

De asemenea, scoala a primit un ajutor nesperat, reprezentat de planse educative, atlase geografice, un glob pamantesc, jetoane cu litere si cifre, culegeri de matematica, carti cu povesti si jocuri educative.

SONY DSC

In fiecare caz, ghiozdane si materialele didactice au reprezentat un sprijin foarte mare pentru familiile copiilor care nu isi permiteau sa le ofere acestora toate cele necesare inceputului de an scolar.