Cei mai harnici fermieri clujeni au primit mori pentru măcinat cereale

O parte din fermierii incluşi în programul agricol pentru dezvoltarea rurală derulat de biroul zonal Cluj au primit mori pentru măcinat cereale. Mai precis, au fost selectaţi primii 10 din cei 76 de beneficiari care s-au remarcat prin implicare şi participare. Fermierii selectaţi au reuşit, pe parcursul derulării acestui program, să să îşi mărească efectivul de animale şi au participat la întâlnirile şi activităţile organizate de World Vision România, fie că a fost vorba de vizite la ferme sau expoziţii de profil.

WVR_3218

Aceste mori îi vor ajuta pe fermieri să îşi uşureze munca în gospodărie, mai ales că până la această donaţie ei erau nevoiţi să meargă în alte gospodării din comunitate pentru a putea măcina cerealele şi a le asigura hrana animalelor.

WVR_3188

„Anul trecut, în cadrul unor discuţii, am spus că ne-ar ajuta tare mult să avem o moară, iar acum când ne-aţi spus că vom primi una nu ne-a venit să credem. Chiar dacă tot timpul World Vision s-a ţinut de cuvânt şi ce ne-a dat ce ne-a promis, când ne-aţi spus acum că vom primi o moară soţul meu mi-a zis că el nu crede aşa ceva, că nimeni nu îţi dă o moară degeaba, că e prea valoroasă”, a povestit una dintre beneficiarele programului.

Morile de măcinat cereale achiziţionate sunt economice, silenţioase şi cu o productivitate sporită. Valoarea lor a fost de peste 10.000 de lei.