Cei mai sârguincioşi crescători de animale au fost premiaţi de World Vision România

Proiectul de securitate alimentară ,,Creşterea caprelor – o şansă pentru familiile vulnerabile din mediul rural’’, desfăşurat pe parcursul ultimilor 3 ani în judeţele Cluj, Ialomiţa şi Vaslui, se apropie de final. Dupa sesiunile de informare şi de calificare în profesia de crescător de animale, sesiunile de igiena şi nutriţie, schimburile de experienţă la care au participat şi sprijinirea altor familii din comunitate prin activităţile ,,dar din dar”, cei mai implicaţi şi sârguincioşi crescători de animale, cei care au înţeles cu adevărat obiectivele acestui proiect şi au pus cel mai bine în practică toate cunoştinţele dobândite, au primit recunoaştere din parte World Vision România.

WVR_3382

Astfel, dupa o selecţie riguroasă realizată de către echipa de proiect împreună cu lideri ai comunităţilor locale, 40 de crescători de capre din Cluj (10 beneficiari), Ialomiţa (15 beneficiari) şi Vaslui (15 beneficiari) au primit din partea World Vision România, drept recunoaştere a rezultatelor obţinute, oale şi bidoane de inox pe care sa le folosească la prelucrarea laptelui de capră. Premiile oferite, în valoare totală de 15.000 $, vor veni în ajutorul celor care şi-au înmulţit numărul de animale şi au avut dorinţa puternică de a se dezvolta mai mult. Astfel, pentru o parte dintre beneficiari, un proiect dezvoltat din dorinţa de a fi un real sprijin pentru familiile fără venituri sau cu venituri minime, prin oferirea unei surse de hrană îmbunătaţite, mai ales pentru copiii din familie, are acum şansele să se transforme într-o mică afacere prin care să-şi crească un pic veniturile şi stima de sine.

WVR_3456

,,Sunt bucuros că avem oportunitatea de a primi aceste ustensile. Ne motivează pentru a prospera şi a continua ceea ce am început. Este un proiect ambiţios şi oferă şansa de a privi spre viitor cu speranţă. Mulţumim pentru tot!” – Vieriu Andrei Florin, com. Deleşti, jud. Vaslui.

,,În luna mai am primit o oală pentru închegat lapte şi un bidon pentru transportat lapte. Sunt foarte mulţumit, nu mă aşteptam, a fost o mare bucurie pentru mine. Până la începerea acestui proiect nu am avut capre. Mi-am dorit însă foarte mult şi am mers 2 ani la întâlniri şi aşa am obţinut ceea ce mi-am dorit. Sunt foarte mulţumit de ceea ce sunt acum. Mulţumesc celor care au făcut acest proiect!” – Popa Cornel, com. Deleşti, jud. Vaslui.

WVR_3386

,,Acest proiect mi-a adus multe beneficii. Am primit 5 capre prima dată, din care am făcut donaţia, dând doua ieduţe. Participând la toate activităţile am primit şi a doua oară încă 5 capre. Acum am opt capre şi în afară de ele am mai tăiat câteva şi am avut carne pentru copii. Brânza am vândut-o, dar ne-am asigurat mai mult pentru hrana copiilor. Nu aveam înainte lapte şi brânză şi acum avem tot timpul şi carne şi branza.” – Popa Maria, com. Zapodeni, jud. Vaslui.

„E un ajutor foarte mare, altfel putem să ne gospodărim. Şi de la pășune putem aduce mai uşor laptele, plus că de la centrul de colectare ne-au zis clar că avem voie să-l ducem doar în bazine de inox sau aluminiu”, ne-a spus şi Petru Hoza, unul dintre fermierii clujeni premiaţi.