În urma programelor derulate de World Vision România, am ajuns la concluzia că dorinţa copiilor și tinerilor de a comunica este una neaşteptat de mare. Cu toate acestea, mulţi nu o fac. De ce? Uneori pentru că nu sunt încurajaţi să o facă, alteori pentru că se simt ignoraţi şi, de prea multe ori, pentru că nu ştiu cum.
De aceea, World Vision România, prin programul Young Leaders Speak Out for European Values, a dezvoltat un curs de comunicare destinat copiilor şi tinerilor angrenaţi în program.
Programul de mentorat în comunicare își propune să le pună la îndemână tehnicile necesare care să îi ajute să comunice eficient pentru a deveni adevărați ambasadori ai valorilor Europene. Ei vor învăţa cum să creeze conținut, dar și tehnici de comunicare pentru canale precum Facebook, Instagram,
Tik Tok, alegerea audințelor potrivite, realizarea de fotografii și grafice. Se vor utiliza paginile de facebook și instagram WVR, se va crea și dezvolta un canal dedicat de Tik Tok.
Mentori le vor fi jurnaliști români cu experiență în presa scrisă, online și televiziune, specialiști în comunicare, digital și advocacy.
Cum integrăm valorile Uniunii Europene?
Participanții la program vor primi informații și vor fi ajutați să inițieze diverse acţiuni în calitate de cetăţeni ai Europei care cred în valorile europene. Printre acestea de numără dezbateri despre cum se ajunge la participare/implicare civică, exerciţii şi simulări (jocuri de rol, analize de caz), implicare în acţiuni de solidaritate. Printre invitaţii-surpriză din program se numără membri ai Parlamentului European. Scopul proiectului „Young Leaders Speak out for European Values” este de a-i ajuta pe tineri să devină cetăţeni activi la nivel european şi să înţeleagă rolulul și valorile democratice ale Parlamentului European și ale celorlalte instituții europene.
*Acest articol face parte din proiectul „Young Leaders Speak out for European Values”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Fundației World Vision România și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.