,,Să ajutăm, dăruind!” spun copiii din proiectul ,,Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!”

,,Oamenii pot fi buni prin orice mod. Nu ne costă o avere să facem o persoană să se simtă mai bine. Din puținul nostru putem dărui și altei persoane… Atât timp cât facem fapte  bune, va fi un lucru bun și pentru noi. Vom putea schimbă lumea doar dacă luptăm împreună.” spune Roxana din proiectul ,,Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” în cadrul întâlnirii online ,,Să ajutăm, dăruind!”.

Sfintele Sărbători Pascale au fost întotdeauna un prilej în plus să ne aducem aminte de cei care au nevoie de noi, sa facem o faptă bună pentru ei, să le dorim un zâmbet, o vorba, o alinare. De aici și tema întâlnirii online „Să ajutăm, dăruind!” pe care experții proiectului au organizat-o cu copiii din comuna Sopot, jud. Dolj, în luna aprilie. Copiii au vizionat filmulețe pe tematica bunătății și a generozității, au vorbit deschis despre ce înseamnă să fii un om bun, despre puterea faptelor bune și a gesturilor mici, făcute din inima.

,,A dărui înseamnă a ajuta fără a aștepta ceva în schimb. Când dăruiesc sunt bucuroasă că pot face ziua mai bună cuiva. Sa dăruim pentru a schimba lumea în bine!” spune Lorena.

,,Schimbarea începe de la noi! Atât timp cât ne schimbam pe noi în persoane mai bune oferim celorlalți un exemplu! Noi putem schimba totul cu un singur gest simplu! Bunătatea constă în a oferi fără a aștepta ceva în schimb! Fiecare avem ceva de oferit, iar cel mai important este ca fiecare dintre noi poate aduce zâmbete pe fața celor din jur!” spune Cristi.

,,A dărui inseamnă bunătate! Când dăruiesc sunt bucuroasă că pot ajuta! Să dăruim iubire și respect celor din jur, pentru a le face ziua mai frumoasă!”  spune Lelia.

Tot în apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, copiii de la Șc. Gimnazială nr.1 Parpanița, jud. Vaslui au luat parte la întâlnirea  ,,Tradiții de Paște în mai multe zone ale țării”. Astfel, prin vizionare de filmulețe și participarea la diferite activități interactive, copiii au aflat mai multe despre tradițiile legate de Duminica Floriilor și  tradițiile de Paște din diverse zone ale țării. Copiii au vorbit despre obiceiurile din familia lor și au desenat ceva reprezentativ pentru ei cu privire la sărbătoarea Învierii Domnului.

Despre proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/105515 – 26350/19.04.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.