Fermierii clujeni, incurajati sa revina la cresterea raselor „rustice” de animale domestice

10 fermieri din judetul Cluj, beneficiari ai programului agricol „Livestock for Rural Development”, se bucura acum de o gospodarie mai bogata. Acestia au primit din partea World Vision Romania cate o scroafa de mangalita gestanta.

DSC_0586

 

World Vision Romania ii incurajeaza pe fermieri sa isi construiasca gospodarii sustenabile, pe care sa le poata intretine cu cheltuieli minime si cu rezultate cat mai frumoase. Programul „Livestock for Rural Development” a fost gandit special pentru a-i incuraja pe fermieri sa revina la cresterea porcilor mangalita, aceste animale facand parte din vechea rasa care se crestea pe langa gospodarie cu cheltuiala mica, dar cu o calitate mai buna a carnii si cu o rezistenta mai mare la conditiile de mediu.

In cursul anului trecut, aceiasi fermieri au participat la cursuri de instruire cu privire la cresterea acestei rase de porci. Atunci, ei au primit si cate o scroafa de mangalita, iar acum gospodariile lor s-au completat cu inca un astfel de animal.

DSC_0644

 

Pana in prezent, aproape 100 de scroafe gestante au fost donate in trei comunitati din judetul Cluj: in comna Gilau au fost donate 26 de scroafe gestante, in Camarasu 27, iar in Bontida 29. Acestea au fatat 410 purcei, dintre care in jur de 50 au fost donati catre familiile nevoiase din comunitati. Fermierii care au primit acum scroafe gestante urmeaza ca la randul lor sa dea mai departe cate doi purcei catre familiile nevoiase, beneficiare ale proiectelor World Vision Romania.

Pe langa actiunile de pana acum, in urmatoarea luna, alte 55 de scoafe gestante vor ajunge la beneficiarii clujeni ai programului desfasurat de World Vision Romania, care vor primi si consultanta gratuita pentru cresterea animalelor.