Fundaţia World Vision România lansează Serbează şi Donează!

DONAŢIE PENTRU O CAUZĂ SAU CADOU PENTRU SĂRBĂTORIT?

Peste 50% dintre români ar renunţa la cadouri pentru a face un bine persoanelor nevoiaşe!

Bucureşti, 2 martie 2018Două treimi dintre românii chestionaţi în sondajul „Cum donează românii?” realizat de Questia Group pentru World Vision în luna ianuarie 2018 declară că preferă să susţină o cauză aleasă de sărbătorit în loc să cumpere un cadou. Întrebaţi dacă ar alege să îşi doneze ziua de naştere chiar ei, peste jumătate au declarat că ar renunţa la cadouri pentru a face un bine persoanelor nevoiaşe iar 89% dintre respondenţi au menţionat că ar lua în considerare în viitor să doneze pentru o cauză aleasă de sărbătorit.

Fundaţia World Vision România pune la dispoziţia celor care preferă o astfel de metodă de a face donaţii platforma Serbează şi Donează, www.serbeazasidoneaza.ro, prin care se pot „dona” zilele de naştere cu scopul de a ajuta copiii defavorizaţi din zonele rurale. Serbează şi Donează este o platformă interactivă de socializare, care oferă utilizatorului posibilitatea de a oferi sau primi cadou de ziua sa de naştere o donaţie. Persoanele care doresc să facă acest lucru, trebuie să îşi înregistreze ziua de naştere pe site-ul www.serbeazasidoneaza.ro şi să îşi invite prietenii prin intermediul Facebook sau e-mail să doneze pentru cauza aleasă.

„Cea mai bună donaţie este cea care este şi sustenabilă: contribuie la îmbunătăţirea pe termen lung a calităţii vieţii familiilor. Prin donaţiile mediate de o fundaţie care cunoaşte îndeaproape situaţia comunităţilor vulnerabile şi care sunt cele mai bune mecanisme de intervenţie, donatorii pot avea siguranţa că intenţia lor bună chiar produce efecte pozitive”, a spus Daniela Buzducea, Director Naţional al Fundaţiei World Vision România.

Astfel, utilizatorii platformei Serbează şi Donează pot alege să doneze produse de bază pentru siguranţă sau alimentaţia copiilor, cu o valoare cuprinsă între 50 şi 210 lei, precum jucării, rechizite, produse de igienă, pilote, pachete de alimente sau haine de iarnă. La finalul campaniei, sărbătoriţii vor primi un raport cu lista prietenilor care au donat pentru ziua lor, suma strânsă, respectiv numărul de pachete donate, precum şi un raport cu poze şi mărturii de la copii.

Studiul realizat de Questia Group pentru World Vision arată că peste 85% dintre români fac cel puţin o donaţie anual, iar metodele preferate sunt donaţiile directe în bani, 72%, şi donaţiile directe în produse, 19%.

Citiţi AICI integral studiul „Cum donează românii?”, realizat de Questia Group pentru Fundaţia World Vision România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.