Workshop de dezvoltare economică: Grupul de acţiune locală (GAL) – Şansa ce nu trebuie ratată!

Workshop-ul „Grupul de Acțiune Locală(GAL) – Șansa ce nu trebuie ratată!” face parte din seria de activități din cadrul proiectelor de Dezvoltare Economică ale World Vision România. Acesta a avut loc la Urziceni şi a reunit 30 de participanţi între care s-au numărat beneficiari ai proiectelor World Vision România, lideri ai GAL-urilor care își desfășoară activitatea în comunele partenere din Ialomița, reprezentanți ai liceelor, precum și reprezentați ai autorităților locale.

Pe parcursul întâlnirii s-a discutat despre importanța Grupurilor de Acțiune Locală, modul de funcționare al acestora, precum și despre noi oportunități de finanțare europeană. Reprezentantul GAL-ului NAPARIS, Petru Aelenei, a prezentat și calendarul liniilor de finanțare 2018 și a dat câteva exemple de bune practici ale GAL-ului Naparis.

Workshop-ul a continuat cu discursul Violetei Stefanescu, expert în accesare fonduri europene, care a prezentat Planul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Din acesta face parte „Instalarea tânărului fermier”. Participanții au aflat care sunt condițiile de eligibilitate, cum trebuie să arate un plan de business, felul în care se completează și se depune proiectul. Au curs întrebările și curiozitățile, iar la final toți au plecat lămuriți.

Întâlnirea s-a încheiat cu un exercițiu practic. Acesta a constat în completarea unei fișe în baza căreia consultantul să poarte discuții individuale în fiecare comunitate. Informațiile au fost centralizate și urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc discuțiile individuale în comunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.