Încurajăm copiii să-și urmeze visul prin proiectul ”Clubul de Fotografie”

Deschidem lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat. World Vision România, biroul zonal Cluj, lansează proiectul ”Clubul de Fotografie”, finanțat de prietenii noștri de la Evalueserve. Împreună cu 10 voluntari din cadrul companiei Evalueserve, facem primul pas pentru a îndeplini visul a 10 copii din comunitățile în care World Vision Cluj își desfășoară activitatea – acela de a face fotografii profesioniste. În calitate de îndrumători în acest proces ne vor fi alături fotografii Călin Ilea și Loránd Vakarcs, de la Asociația Fotopia.

Cu toții avem un vis, dar de multe ori suntem prea ignoranți sau prea prinși cu realitățile zilnice pentru a-l urma. Pentru copiii de la țară, șansele să-și depășească orizontul limitat de situația familială, izolarea geografică ori sentimentul propriei neputințe, sunt cu atât mai mici. Prin acest proiect, încercăm să le dăm aripi tuturor celor care au aspirații mai înalte, care vor să-și descopere talente ascunse și să-și depășească limitele.

Împreună, câte un anagajat al companiei Evalueserve și un copil, vor învăța sub îndrumarea fotografilor profesioniști care sunt regulile de bază în compoziția fotografică, cum să surprindă emoția într-un cadru și cum să transmită un mesaj sau o întreagă poveste prin intermediul unor imagini. Lucrul în echipă și pasiunea comună pentru fotografie îi vor ajuta atât pe voluntari, cât și pe copii, să-și dezvolte abilităție de comunicare, creativitatea și stima de sine. Prin obiectivul aparatului, participanții sunt încurajați să surprindă elementele care îi inspiră, să vadă partea frumoasă a lucrurilor care îi înconjoară și să descopere poveștile din spatele acestora.

Pentru cei 10 copii incluși în proiect, ”Clubul de Fotografie” reprezintă și o șansă importantă de a se împrieteni cu orașul. Cea mai mare provocare a copiilor de la țară atunci când trebuie să-și continue studiile la oraș este adaptarea. Orașul este pentru ei un mare necunoscut, sunt speriați, timizi și confuzi. Marile corporații par, de asemenea, niște medii închise, rigide, în care doar cei privilegiați au acces. Schimbăm această percepție prin faptul că angajații unei companii se implică într-un proiect social, le arată copiilor părțile frumoase ale orașului și îi încurajează să identifice oportunitatățile pentru viitor.

La final, cele mai inspirate lucrări ale fiecărei echipe vor fi reunite în cadrul unei expoziții cu public și va fi votat cel mai pasionat fotograf. Premiul constă chiar într-un aparat foto digital, care îi va permite câștigătorului să își cultive talentul și să își urmeze visul până la capăt. Și avem încredere că putem să îi inspirăm și pe ceilalți să facă la fel.

Cine sunt partenerii noștri?

Sprijinul financiar pentru derularea acestui proiect îl avem de la Evalueserve – o companie globală specializată în servicii de cercetare, analiză şi managementul datelor. Ei ne pun la dispoziție spațiul pentru desfășurarea cursurilor de fotografie și vor suporta costurile achiziționării aparatelor foto pentru fiecare echipă participantă, transportul copiilor din comunități și organizarea expoziției finale. Și, poate cel mai important, pun la bătaie proprii visători: 10 angajați care vor deveni cursanți, prieteni și mentori ai celor 10 copiii de la țară, cu toții participanți în proiectul ”Clubul de Fotografie”.

 Asociația Fotopia Collective a răspuns și ea afirmativ apelului nostru de a se implica într-un proiect comunitar. Cu o experiență vastă în fotografia de presă sau cea documentară, membrii Asociației își pun la dispoziția cursanților din proiectul ”Clubul de Fotografie” tot talentul și îndemânarea. Călin Ilea și Loránd Vakarcs au primit invitația cu sufletul deschis și promit să transmită mai departe pasiunea pentru fotografia de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.