Școala Părinţilor, în sprijinul mamelor din comunitățile rurale vasluiene

,,Vreau să fiu un părinte bun pentru copiii mei!”, aceasta a fost mesajul transmis la unison de cele 13 femei din comuna Vulturești, județul Vaslui, prezente la ultima sesiune de informare din cadrul Școlii Părinţilor – Protecția Copilului, organizată de World Vision România.

,,Este vorba despre un ultim workshop în care am încercat, împreună cu mămicile, să realizăm o retrospectivă a tuturor informațiilor pe care le-au primit pe parcursul celor cinci sesiuni din cadrul Școlii Parentale. În județul Vaslui, World Vision România a organizat, de la începutul acestui an, sesiuni de educație parentală în comunele Oșești, Vulturești, Laza, Todirești și orașul Negrești”, a spus Elena Halapciug, specialist protecția copilului în cadrul Fundației World Vision România.

,,Mămicile din toate comunitățile în care a fost organizată Școala Părinţilor au primit informații despre drepturile copiilor, despre igienă, despre securitatea alimentară, despre nevoile copiilor în funcție de vârstă sau despre comportamentul pe care, noi, ca părinți, trebuie să-l avem față de ei astfel încât să le oferim un exemplu bun și să-i ajutăm să-și clădească un caracter și o educație care să le permită să aibă un viitor cât mai bun”, a spus Liliana Apostu, învățător și facilitator voluntar al sesiunilor de educație parentală.

,,Nu este nu este ușor să fii mamă, doamnă! În ziua de astăzi, dacă vrei să-i oferi copilului tău o educație, să-l ajuți cu adevărat să ajungă om, să aibă un viitor mai bun decât ai avut tu, trebuie la rândul tău, să-ți dorești să fii la curent cu toate informațiile care țin de creșterea lui”, a spus Ioana D. (25 de ani) mamă a trei copii.

,,Eu sunt singură și am doi copii. Am plecat la muncă în Italia 11 ani iar în timpul acesta ei au stat cu bunica lor, mama mea. Mă întorceam o dată pe an sau atunci când era nevoie și a fost foarte greu și pentru mine dar mai ales pentru ei. Acum, în sfârșit am posibilitatea să rămân acasă însă am întâmpinat alte probleme și anume faptul că nu știam nimic despre cum să-i educ, cum să mă port. Simțeam că nu reușesc să fiu mama lor. Și aici am avut noroc de World Vision România și de Școala Parentală de unde am aflat informațiile de care aveam nevoie. Tot ce-mi doresc este să-i văd cum reușesc în viață și voi face tot ce-mi stă în putere ca să-i ajut”, a spus Elena J. (30 de ani), mamă a doi copii.

,,Eu am o fetiță de 16 ani și un băiețel de 8 ani iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat în urma sesiunilor organizate de World Vision a fost acela că trebuie să încerc să fiu mai înțelegătoare cu ei, să știu să-i ascult cu adevărat atunci când îmi spun nevoile lor și în acest fel să avem încredere reciprocă unii în ceilalți”, a spus Simona V. (36 de ani), mamă a doi copii.

După workshop, mămicile din județul Vaslui au vizitat Catedrală Mitropolitană și Muzeul Unirii. De la începtul acestui an, 558 de păriniți din categoriile cele mai vulnerabile, au participat la sesiuni de educație parentală organizate și desfășurate cu sprijinul a peste 40 de voluntari din comunitățile rurale vasluiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.