Liceenii brasoveni fac practica si prospectie pentru meserii de viitor prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de maine”

Fundatia World Vision Romania organizeaza pentru liceenii de la Colegiul Tara Barsei din localitatea Prejmer sesiuni de practica inovativa si vizite tematice la companii din intreaga tara

“Elevul de azi, fermierul de maine” este un proiect care urmareste sa echipeze tinerii din invatamantul agricol cu abilitati, cunostinte si experiente menite sa-i stimuleze sa continue studiile de profil si sa adopte meseriile studiate.

In primavara acestui an, elevii Colegiului pentru Agricultura si Industrie Alimentara Tara Barsei au participat la sedinte de consiliere profesionala si sesiuni de practica online si offline pentru a putea sa ia decizii informate privind viitorul lor.

DSC_0229

Incepand din 19 octombrie 2015, si “bobocii” care au inceput sa studieze agricultura la Colegiul Tara Barsei vor avea ocazia sa testeze aievea viata de fermier la ferma Agrovision, zi de zi, timp de o saptamana.

Viitorii tehnicieni veterinari vor petrece cinci zile la Ferma Demonstrativa Agrovision din satul brasovean Crit, iar cei de la specializarea agroturism vor “fura meserie” de la familia care administreaza pensiunea Elena din aceeasi localitate.

Experientele pe care elevii le vor dobandi sunt importante, deoarece in mod obisnuit, experientele lor practice se limiteaza la lucrul in laboratorul si mica ferma de pasari din liceu. Aproape niciodata nu li se ofera ocazia sa lucreze in ferme sau pensiuni reale, intrucat companiile private nu au obligatia sa gazduiasca stagii de practica.

DSC_0127

In perioada 26 octombrie – 6 noiembrie vor fi implicati in proiect si elevii mai mari pentru care vor fi organizate vizite tematice in companii si universitati din intreaga tara. In functie de profilul studiat,  timp de cateva zile, liceenii vor vizita ferme, clinici veterinare, pensiuni si hoteluri sau fabrici de procesare a carnii si a laptelui, astfel incat sa capete o perspectiva realista asupra viitorului loc de munca.

La finalul proiectului, rezultatele “fermierilor de viitor” vor fi evaluate de catre profesori, iar cei mai buni dintre elevii participanti vor fi recompensati cu premii constand in echipamente IT.

Proiectul “Elevul de azi, fermierul de maine” se desfasoara in perioada 6 mai 2014 – 15 decembrie 2015, in parteneriat cu Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara „Tara Barsei” Prejmer si Ascendo S.R.L.