Povestea Dianei, un model de succes

Diana C. provine din mediul rural, dintr-o familie monoparentala, avand inca doi frati. Toti cei trei copii sunt dornici sa invete, sa mearga la liceu si, ulterior, la facultate si sa isi gaseasca un loc de munca. Copiii sunt atat de ambitiosi deoarece ii sunt foarte recunoscatori mamei lor care, desi singura, a avut grija de ei din salariul sau mic.

Cotiuga Diana

Astfel, Diana a devenit beneficiara a proiectului “Vreau in clasa  a noua”, fiind sprijinita sa frecventeze cursurile unui liceu cu profil de informatica. Pe tot parcursul proiectului, bursiera a dat dovada de o seriozitate aparte, fiind implicata si respectandu-si responsabilitatile.

“Proiectul Vreau în clasa a noua a însemnat pentru mine mai mult decat o bursa si un nou început, dar și speranța la un viitor mai bun. A fost principalul factor care a contribuit la dezvoltarea și educarea mea sociala. In cadrul proiectului am avut ocazia sa intalnesc multe tipuri de oameni, ceea ce m-a ajutat sa-mi largesc orizonturile si sa devin persoana care sunt azi. Cu ajutorul Vreau in clasa a noua am reusit sa finalizez studiile la un liceu de prestigiu, acesta fiind un pas important in realizarea mea profesionala. Acum, la 2 ani dupa iesirea mea din proiect, am o alta  viziune  asupra viitorului,  mai ales  datorita  cunostintelor  dobandite  pe tot  parcursul participarii la activitatile organizate in cadrul proiectului. Impactul pe care l-a lasat acest proiect asupra mea nu a constat in formarea mea ca eleva de nota 10, cat a constat in formarea mea ca persoana care sa fie capabila sa ia deciziile cele mai potrivite si sa identifice oportunitatile in crearea unei cariere.”

Dupa terminarea liceului cu rezultate foarte bune, Diana s-a inscris la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, alegand specializarea Marketing, acum fiind studenta in anul 3. Fata se declara incantata de domeniul pe care l-a ales, mai ales ca are posibilitatea sa puna in practica o parte din lucrurile invatate in activitatea pe care o depune pentru liga studentilor din care face parte, in calitate de coordonator departament marketing si fundraising.

Inca din perioada in care era beneficiara a proiectului, ea a ales sa devina voluntara in cadrul fundatiei World Vision Romania, pentru a putea astfel sa ajute alti copii, sa intoarca ajutorul care i-a fost acordat. Diana s-a implicat in numeroase activitati, de la campanii de strangere de fonduri (prin participare la actiunile de strangere de fonduri desfasurate in diferite locatii), pana la traducerea scrisorilor trimise de copii celor care ii sprijina.

Povestea Dianei reprezinta un model de succes pentru copiii din mediul rural deoarece a constientizat ca educatia reprezinta cheia succesului si, totodata, a ales  sa ii ajute pe cei din jurul ei prin implicarea in diferite activitati de voluntariat.