Liceenii din Armăşeşti şi Fierbinţi au aflat cum pot accesa fondurile europene în cadrul Laboratorului de Antreprenoriat

Şi anul acesta elevii Liceului Tehnologic „Iordache Zossima ” Armăşeşti si Liceului Tehnologic Fierbinţi Târg au participat la o prezentare tematică ce îşi doreşte să orienteze elevii în cariera, în cadrul Laboratorului de Antreprenoriat – accesare fonduri europene, care este parte a programului naţional „Liceele agricole – Hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici şi mijlocii” .

 Aproximativ 120 de liceeni din cele două comune ialomiţene au aflat cum îşi pot atinge visul de a avea o afacere, chiar dacă nu au resursele necesare pentru a porni la drum. Accesare de fonduri este o şansă mare pe care o au la îndemână pentru a demara o afacere. În cadrul evenimentului, Nicolae Georgescu, responsabil de sectorul economic în cadrul Biroului Zonal World Vision România, le-a expus elevilor criteriile de eligibilitate, tipuri de afaceri finanţabile, ce înseamnă şi cum se calculează coeficienţii SO în noul PNDR (2014-2020) şi faptul că îşi pot realiza concret un plan de afaceri participant la atelierul de antreprenoriat ce se desfăşoară în liceele lor.

Viitorii antreprenori au aflat şi cum se pot accesa fonduri prin liniile de finanţare oferite de GAL NAPARIS, de la Preşedintele Consiliului Director al grupului de acţiune locală NAPARIS, Raluca Dumitrescu.

În incheiere, fiecare elev participant a răspuns în scris la un exerciţiu – „Viaţa mea cu 50.000 euro”. De la vis la realitate nu e o cale atât de lungă, iar elevii celor doua licee tehnologice au aspiraţii mari, pe care cu siguranţă acum le pot atinge mult mai uşor. Laboratorul de Antreprenoriat vine în sprijinul liceenilor cu scopul de a le facilita accesul la informaţie şi de a le arăta noi oportunităţi. Este un bun prilej pentru cei care urmează un liceu cu profil tehnologic să afle cum pot pune bazele propriei afaceri.

În urma exerciţiului ideile au fost variate şi interesante. În timp ce Mihai şi Ştefan din Armăşeşti îşi doresc afaceri agricole: ferme de vaci şi oi, Daniel s-a orientat către piscicultură, iar Ştefan a văzut oportunitatea unui service auto deoarece „afacerile deja existente nu oferă servicii de calitate „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.