Despre decizii responsabile cu bursierii ,,Vreau în clasa a noua!”

  

 La început de an, bursierii ,,Vreau in clasa a noua” au participat la o nouă activitate educativă. De această dată, tema sesiunii a fost explorarea problematicii deciziilor responsabile, individuale sau de grup.

”Dacă în rândul bursierilor existau neclarități cu privire la pașii pe care îi vor urma după terminarea liceului, întâlnirea organizată le-a facilitatat procesul decizional. În cadrul sesiunii am folosit metode sociologice și jocuri de rol pentru a-i face pe elevi să înțeleagă mecanismul de care trebuie să țină cont atunci când vor trebui să ia o decizie importantă pentru viitorul lor”, a spus Nicoleta Popa, coordonatorul Proiectului ”Vreau în clasa a noua”, World Vision România, Biroul Iași & Vaslui.

,,Cred ca cea mai mare problema a mea în momentul de faţă este nesiguranţa mea faţa de reuşitele la bacalaureat la disciplina matematică. Cred că o soluţie ar fi exerciţiile suplimentare şi să am mai multă încredere în mine.” – Arizona – 17 ani, jud. Ialomiţa.

,,Activitatea a fost utilă, întrucât m-a ajutat să mă orientez mai bine asupra lucrurilor pe care doresc să le realizez în viitor. De asemenea, m-a ajutat să cred în continuare în visele mele și să nu renunț la ceea ce îmi doresc.”, a spus Ioana, jud. Iaşi.

,,În viață vom întâlni situații în care va trebui să luăm decizii care ne vor influența viitorul. În cadrul acestei întâlniri am văzut cum trebuie să ma ghidez atunci când iau o decizie. Trebuie să iau toate variantele în calcul și să o aleg pe cea mai bună.”, a spus Patricia, jud. Iaşi.

,,Problema mea ce mai mare este lipsa de timp pentru a putea face ceea ce doresc cum ar fi activităţi ce îmi pot dezvolta personalitatea. O modalitate de rezolvare ar fi realizarea unui plan de activităţi.” – Vlad 17 ani, jud. Ialomiţa.

Programul de burse ,,Vreau în clasa a noua!” îşi propune prevenirea abandonului școlar pentru elevii de liceu din mediul rural. Elevii sunt absolvenți de gimnaziu cu rezultate școlare bune, care își doresc continuarea studiilor la liceu, însă nu au resursele financiare necesare. Bursierii primesc asistență și suport material continuu pe tot parcursul ciclului liceal, în funcție de planul de intervenție al fiecărui copil. Din bursa lunară elevul poate acoperi parțial cheltuielile cu masa, cazarea, transportul, rechizitele sau îmbrăcămintea elevului. Totodată, copilul participă la activități educative și de socializare, excursii și tabere de vară, care facilitează socializarea și contribuie la dezvoltarea abilitaților de comunicare și lucru în echipă, astfel încât elevul provenit din mediul rural să se integreze cât mai ușor în noul colectiv de la liceu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.