Micii campioni din proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!” întâmpină vacanţa de vară cu bucurie!

În luna copilăriei şi a bucuriei, copiii din proiectul ,,Alege Şcoala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!” au avut şansa să se bucure din plin de această perioadă şi să sărbătorească sfârşitul anului şcolar într-un mod cât mai atractiv pentru ei. Atât cei mici de grădiniţă, cât şi colegii lor mai mari din clasele I-VIII au luat parte la tot felul de concursuri, care mai de care mai provocatoare şi distractive: competiţii sportive în aer liber, concursuri de cultură generală, probe de îndemânare, probe de concentrare, jocuri de echipă. Bucuria a căpătat cote maxime când a sosit momentul premierii. Toţi copiii au primit premii adecvate vârstei, şi bineînţeles, preferinţelor lor: trotinete pentru cei de la grădiniţă, seturi de badminton, kendame, coarda, mingi de volei şi fotbal, pentru cei mai mari.

,,Ne dorim prin acest fel de activităţi să îi ajutăm pe copiii înscrişi în proiectul nostru să-şi dezvolte abilităţile, să-şi descopere talentele şi să le fructifice, să deprindă valori necesare în viaţă precum spiritul competitiv, disciplina, munca în echipă, solidaritatea, încrederea, curajul. Ne-am bucurat să vedem cât de mult le-au plăcut şi interesul cu care s-au implica,” a spus Floarea Rădulescu, psihopedagog în proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!”.

,,Am cea mai fantastică trotinetă,” ne-a spus Teodor, grădiniţă.

,,Jocul de astăzi mi-a plăcut foarte mult. Ne-a testat care dintre noi este mai rapid şi atent,” ne-a spus Ionut, clasa a II-a.

,,Mi-a plăcut că a fost un joc de echipă şi am devenit mai uniţi,” ne-a spus Cristiana, clasa a II-a.

Proiectul ,,Alege Școala ‐ educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni. Proiectul vizează livrarea unor servicii integrate și centrate pe nevoile educaționale ale copiilor din grupurile vulnerabile identificate la nivelul celor patru școli partenere, din jud. Dolj și Vaslui, în vederea facilitării accesului la educație și reducerii părăsirii timpurii a școlii. Toamnă trecută, 264 de copii au fost incluşi în proiect şi au devenit benficiari direcţi ai activităţilor educaţionale special gândite pentru a se plia pe nevoile lor. Printre acestea se numără implementarea unui model de grădiniţă prietenoasă, derularea de programe ,,şcoală dupa şcoală” pentru copiii din ciclul primar şi gimnazial, precum şi alte activităţi care, cu siguranţă vor fi pe placul celor mici şi le vor oferi experienţe de învăţare şi dezvoltare: şcoli de vară, grădiniţe estivale, şcoli duminicale, cluburi tematice, excursii şi tabere educaţionale. În cei trei ani de desfăşurare a proiectului, 691 de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari din clasele primare şi gimnaziale şi părinţii lor vor fi beneficiari direcţi ai activităţilor.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.