PEPCO România donează 100.000 de euro pentru educația copiilor de la sate, prin programele desfășurate de Fundația World Vision România

PEPCO România donează 100.000 de euro pentru a susține copiii din mediul rural să meargă la școală, prin programele derulate de Fundația World Vision România. Prin această donație, 255 de copii de la sate vor primi o nouă șansă la educație: este vorba de 210 copii din ciclul primar și 45 de copii care vor merge la liceu.

Programele World Vision România au ca principal obiectiv îmbunătățirea nivelului de educație a elevilor din mediul rural și reducerea abandonului școlar. Părăsirea timpurie a şcolii este una dintre problemele grave ale României, ţara noastră continuând să înregistreze o rată a abandonului şcolar de 18,1%, în timp ce media europeană este de 10,6% (Eurostat, 2017).

Accesul la educaţie pentru copiii acestei ţări trebuie să fie neîngrădit, însă acest lucru nu se poate face în lipsa acoperirii nevoilor primare. Conform raportului “Bunăstarea copiilor din mediul rural”, realizat de Fundația World Vision România în 2018, 11% dintre copiii care provin din familii cărora nu le ajung venitul pentru strictul necesar declară că uneori lipsesc de la școală deoarece merg să muncească, iar 21% dintre ei se simt obosiți deoarece muncesc înainte sau după școală.

În mediul rural, peste 25% dintre locuitori au doar 4 clase, copiii români de la sate fiind expuşi în continuare sărăciei extreme şi excluziunii sociale, ceea ce înseamnă că discrepanţele dintre mediul urban şi cel rural continuă să se adâncească.

“O treime din populația țării noastre se confruntă cu riscul de sărăcie și excluziune socială, conform datelor Eurostat. Fără educatie, copiii României rămân captivi în sărăcie. Doar accesul neîngrădit la educație le poate schimba real viața acestor copii, poate reprezenta șansa lor de a-și depăși condiția, de a ieși din sărăcie și a de schimba pozitiv și comunitățile în care trăiesc. Mulțumim în numele copiilor din programele noastre companiei PEPCO România pentru generozitate, pentru că înțeleg importanța educației în mediul rural și pentru că le oferă sprijin necondiționat acestor copii. Împreună schimbăm generații!”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Național World Vision România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.