O tabara cat o vacanta mare. 20 de copii nevoiasi s-au bucurat de prima tabara din viata lor

20 de copii cu posibilitati materiale reduse au trait bucuria unei tabere de aventura! Datorita partenerilor nostri de la Qubiz, micutii si-au inceput vacanta de vara cu o tabara la care nici nu si-au permis sa viseze.

WVR_5154

Timp de trei zile, cei mici au trait o experienta de viata prin intermediu careia si-au dezvoltat valori precum respect, solidaritate, compasiune, curaj, incredere, toleranta, perseverenta si au invatat sa lucreze in echipa, sa comunice si sa-si planifice timpul si resursele, dar si sa se orienteze cu busola si harta.

Micii aventuriei si-au petrecut prima zi pe panoul de catarat, unde sub atenta subraveghere a animatorilor de la tabara „Camps 4U”, au facut primii pasi in acest sport incitant. Au urmat apoi meciuri de fotbal, jocuri pe trambulina si o seara plina de basme romanesti.

WVR_5255

In cea de-a doua zi, excursionistii au facut o drumetie de cateva ore la ruinele Cetatii Liteni, iar in a doua parte a zilei au invatat sa traga cu arcul si s-au dat cu tiroliana. Seara, animatorii au pregatit pentru ei o discoteca in aer liber si un foc de tabara de neuitat.

Ultima zi i-a gasit pe copiii din tabara ca o echipa sudata, desi cu doar doua zile in urma nu se cunosteau intre ei. Prieteni si coechipieri, acestia s-au luat la intrecere cu animatorii intr-o multitudine de jocuri pregatita cu atentie pentru ei.

WVR_5319

Este minunat, eu as vrea sa plec de aici doar cand incepe scoala”, a spus Carina, in timp ce restul excursionistilor i-au dat dreptate.

Aceste zile, in care singura grija a copiilor a fost sa se distreze, au reprezentat o experienta de neuitat pentru fiecare in parte. Pe langa lectiile invatate prin joc, cei 20 de copii au avut parte de mese regulate si de o mult dorita pauza, in care niciunul nu a trebuit sa-si ajute parintii la treburile casei.

WVR_5643