Valcea/ Final de an scolar cu activitati de socializare pentru bursierii Vreau in clasa a noua

Saptamana trecuta, 75 de bursieri, Vreau in clasa a noua s-au simtit minunat la activitatile de socializare din aceasta luna.  Astfel, o  parte dintre ei s-au intalnit in Ramnicu Valcea, in oras, iar 15 elevi  au avut intalnirea in comunitatea Vitomiresti, judetul Olt.

Tinerii din comunitatea Vitomiresti au participat la activitatea numita „Pentru un dans este nevoie de doi-modalitati de imbunatatire a relatiilor disfunctionale”. In cadrul sesiunii, acestia au avut ocazia sa cunoasca modele de relationare disfunctionala si efecte ale acestora asupra relatiilor. Prin joc de rol au experimentat pe rand: confuzul, impaciuitorul, evaluatorul si acuzatorul, si s-au adus aminte de experiente personale, au discutat despre cum este sa te afli in astfel de relatii si cum sa reactionezi optim in anumite situatii problematice. Au fost foarte entuziasmati de ideea de a juca diverse roluri si de a experimenta situatii inedite.

„Am invatat sa comunic cu cei din jurul meu si sa imi exprim ideile” a declarat Mihai, beneficiar proiect.

_DSC1866

La final au tras concluzii gasind activitatile foarte instructive si realizand ca astfel comunicarea reprezinta  deschidere, dorinta, dar si responsabilitate.

„E important sa asculti si sa fii ascultat” , a declarat Alina, 17 ani.

_DSC1880

Ceilalti bursieri au participat la o intalnire de socializare, care s-a desfasurat in Parcul Zavoi, din oras. Dupa ce au mancat impreuna pizza, tinerii au avut parte de jocul  interactiv „Vanatoarea de comori”. Lucrand in echipe de cate sase si avand o colaborare stransa, au reusit in timp record sa gaseasca „ascunse” in parc micile comori, fara de care nu puteau castiga locul intai.

 „A fost ceva unic! Nu am mai facut asta niciodata, chiar mi-a facut placere sa particip la activitati!”, a declarat Raluca, 17 ani.

_DSC1891

Echipa „Extreme” si-a adjudecat locul I, fiind cea mai rapida si mai exacta in respectarea criteriilor.

Activitatile i-au adus pe copii impreuna, i-au dinamizat si motivat sa lucreze in echipa si cu persoane pe care le cunosc mai putin.

_DSC1892
„A fost o intalnire foarte interactiva, am putut sa imi cunosc colegii mai bine si sa petrec o zi frumoasa alaturi de World Vision. Acest proiect e o oportunitate reala pentru orice tanar, care isi doreste sa evolueze. Multumim!” a declarat, Catalina, 16 ani.

_DSC1893

In cadrul proiectului „Vreau in clasa a noua”  din Valcea, sunt inscrisi 82 de elevi, dintre care 15 sunt din Comunitatea Vitomiresti, judetul Olt, iar restul sunt din comunitatile din judetul Valcea.